Hlavní obsah

Chtěl jsem gólmana přehodit, mrzela Majtána při debutu za Baník zahozená šance

Liberec

Aktérem nečekaného fotbalového přesunu ze slovenské do české ligy se stal 25letý útočník Tomáš Majtán. V polovině září ještě nastoupil za MŠK Žilina v Banské Bystrici a v pátek už debutoval v dresu ostravského Baníku v Liberci. A dokonce mohl zápas zřejmě rozhodnout, protože za stavu 2:1 pro hosty nedlouho před koncem neproměnil obrovskou šanci. Souboj nakonec skončil remízou 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Majtán, nový přírůstek v sestavě ostravského Baníku, si vyčítal zahozenou šanci

Článek

Jak jste prožil uplynulé dny a duel na severu Čech?

Především jsem toho hodně nacestoval.  Ani jsem nečekal, že si zahraji už na libereckém trávníku. Ale záleželo na trenéru Látalovi, jestli mě pošle na hřiště. Dal mi důvěru ve druhém poločase a mrzí mě, jak jsem naložil s tou příležitostí. Chtěl jsem míč lobovat a přehodit gólmana Bičíka. Bohužel se to nepovedlo. Chyběl pověstný krůček.

V Žilině jste zažil mistrovské tituly i starty v evropských pohárech...

Prožil jsem tam za dva a půl roku pěkné fotbalové chvíle. Ještě letos v létě jsme hráli v předkole Ligy mistrů s izraelským soupeřem, který je teď v Evropské lize. V obou zápasech s tímto celkem jsme byli lepší, ale protivník byl v konečném důsledku šťastnější.

Slovenský klub patří ve své zemi ke špičce, kdežto Baník Ostrava je až v dolní části české ligové tabulky. Jak to vnímáte?

Jsem v Ostravě krátce, do zápasu jsem šel po necelých čtyřiadvaceti hodinách poté, co jsem se připojil k týmu. Bylo ho hektické a zatím jsem nestihl více poznat náladu v kabině. Musím se ještě vrátit kvůli některým formálním záležitostem do Žiliny, a pak se naplno soustředím na ostravské angažmá.

Co vám říká spojení boj o záchranu?

Vím, že naše situace není ideální, ale věřím, že se zvedneme.

Reklama

Související témata: