Hlavní obsah

Rajtoral předvedl blafák, za který by mu i hokejové hvězdy složily poklonu

Plzeň

I Jágr s Plekancem by mu vyšvihli poklonu za blafák, který předvedl. Plzeňský František Rajtoral si totiž v utkání se Slováckem troufnul i na kličku gólmanovi Melichárkovi, takže střílel do prázdné brány. Paráda hodná hokejových kluzišť a hvězd z NHL. „Rád bych na hokej zašel, ale zatím nebyl čas. Program máme příliš nabitý,“ přiznával Rajtoral, že by se při extraligových zápasech plzeňských Indiánů klidně nechal inspirovat k dalším podobným kouskům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

František Rajtoral (vpravo) a Vladimír Darida se radují z branky.

Článek

Vyrovnal ukázkovým blafákem, Plzni zachránil alespoň bod, ale přesto neskrýval zklamání. „Chtěli jsme vyhrát. Samozřejmě že jsme v televizi sledovali sobotní pražské derby a když Sparta prohrála, věděli jsme, že se nám nabízí možnost jí bodově odskočit. Ale nedá se nic dělat, musíme se s bodovou ztrátou vyrovnat," bylo na Rajtoralovi patrné, že dělba bodů se Slováckem mu není dvakrát po chuti.

A ani parádní akce přecházející vyrovnávací brance na jeho rozladění nic neměnila. „Procházka mě krásně našel a jeho přihrávka k blafáku přímo vybízela. Kdybych v zápase se Spartou řešil proti Vaclíkovi situaci podobně, byl by to také gól," připomínal podobnou příležitost, do níž se před dvěma týdny dostal a kterou nevyužil.

I tak mu role záložníka, do níž ho letos na podzim přeškolil trenér Vrba, evidentně svědčí. Ostatně, trefami do sítě portugalské Coimbry v Evropské lize a v neděli i Slovácka v domácí soutěži to dokazuje. „Na góly máme v mužstvu jiné hráče, ale jsem pochopitelně rád, že se do šancí dostávám."

Střela spoluhráče ho poslala k zemi

Proti Slovácku jednu využil, dvě další v závěrečné půlhodině, kdy si Plzeň konečně vynutila převahu a přitiskla Slovácko k Melichárkově bráně, však promarnil. A čtyři minuty před koncem dokonce přetížené obraně Slovácka nechtěně vypomohl. Bomba Hory ho totiž trefila do hlavy a doslova knokautovala.

„Smůla, skoro mi ustřelil hlavu. Byla to taková rána, že jsem nestačil ani uhnout," líčil moment, kdy zřejmě zachránil hosty od porážky.

Nezbylo mu, než se smířit s remízou. Nečekanou, ale vzhledem k průběhu zápasu spravedlivou.

„Neřekl bych, že jsme první půli prospali. Balón jsme pod kontrolou měli, ale nedostávali se do šancí. Až když jsme v úvodu druhé půle po brejku hostů inkasovali, začali jsme se do nich tlačit. Vyrovnali jsme a pak měli ještě dost času, abychom přidali druhou branku. I já ji mohl dát. Jenže i Slovácko hrozilo z brejků a mohlo dát vítěznou branku," nezbylo Rajtoralovi než uznat, že si soupeř odvezl z Plzně bod celkem zaslouženě.

Reklama

Související témata: