Hlavní obsah

Kouč Baníku Pulpit vsadí v závěru podzimu na brankáře Bártu

Ostrava

Prvním gólmanem fotbalistů Ostravy pro závěr podzimní sezóny bude Michal Bárta. Nový kouč Baníku Martin Pulpit se rozhodl, že mu dá přednost před Antonínem Bučkem, jenž v posledních dvou kolech pustil dvě laciné branky, které tým zřejmě stály vyšší bodový zisk. Bučka ale Pulpit neodepsal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Ostravy Antonín Buček se marně natahuje za gólovou střelou.

Článek

Pulpit po svém příchodu na Bazaly udělal první změnu, když dosavadní jedničku Bučka přesunul do role dvojky. "Individuálně jsem řekl Tondovi Bučkovi, že mu chci pomoct. Kdyby zase nedejbože udělal chybu, mohli bychom ho na příštího půl roku sportovně odepsat, což mi nepřišlo férové. Dále s ním samozřejmě počítáme, ale pro závěr podzimu jsme potřebovali určit gólmana číslo jedna a tím je Michal Bárta," řekl novinářům Pulpit.

Bárta zatím za áčko Baníku odchytal jediné utkání. Shodou okolností proti Olomouci, ze které v Ostravě hostuje. Zápas skončil vítězstvím Sigmy 2:1, Bárta však svými zákroky zabránil výraznější porážce.

Velkou revoluci v základní sestavě jinak Pulpit neplánuje. Podle něj by se příliš neměla lišit od jedenáctky, která hrála v Příbrami. "Díval jsem se na poslední dva zápasy Baníku a nabyl jsem dojmu, že ani jednou neztratil body horší tým. Doma s Brnem trochu hráči promarnili první poločas a nebyli tak aktivní, ale ve druhé půli už to byl kvalitní výkon. I v Příbrami to byl minimálně remízový zápas," řekl Pulpit.

Se svým předchůdcem Radkem Látalem se zatím ještě nesetkal, ale plánuje, že by jeho poznatků využil. "On tady odvedl dobrou práci, ale já se dobře dokážu vžít do jeho kůže a nepřišlo mi zrovna férové se s ním hned teď scházet. Chci mu dát trochu klid, ale rozhodně se nezříkám jeho informací," dodal Pulpit.

Reklama

Související témata: