Hlavní obsah

Takový zápas jsem si vysnil, smál se po výhře Jablonce v Jihlavě její odchovanec Kopic

Jihlava

Návrat do města, odkud pochází, mu vyšel parádně. Záložník Jan Kopic zařídil rozhodujícím gólem páteční výhru fotbalistů Jablonce 1:0 v předehrávce 13. kola Gambrinus ligy v Jihlavě, jejíž dres ještě před necelými dvěma roky oblékal.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z rozhodujícího gólu proti Jihlavě.

Článek

Jaké zažíváte pocity?

Fantastické. Zápas dopadl přesně tak, jak jsem si dopředu vysnil. Vstřelil jsem gól, který nám vynesl důležité tři body. Pomohly nám udržet se v čele tabulky. A já jsem se předvedl před rodinou, kamarády a známými.

Nemáte z toho ale jako jihlavský odchovanec přece jen poněkud smíšené pocity?

Jasně že trochu ano. Jihlavu miluju a přeju jí jen všechno nejlepší. Hrozně rád se sem vracím. Ve všech dalších ligových utkáních jí budu fandit. Jsem trochu neskromný. Ideální by bylo, kdyby Jablonec vybojoval titul a tým z Vysočiny skončil druhý hned za námi.

Zužitkoval jste perfektními nůžkami přesný Lafatův centr. Čekal jste, že váš nejlepší střelec tak briskně rozehraje přímý kop?

Tušil jsem to. Proto jsem si taky hned hledal před jihlavskou brankou prostor. Zůstal jsem na malou chvilku neobsazený. Zpracoval jsem si míč na prsou a povedlo se mi ho přesně trefit.

Bylo obtížné udržet jednogólové vedení?

Jihlavští nás v závěru dostali pod velký tlak, avšak do vyložených šancí jsme je téměř nepustili. Naopak my jsme mohli ke konci náš náskok minimálně dvakrát zvýraznit.

Co vás bude vítězství nad bývalými spoluhráči stát?

Tohle proběhne zcela standardně. Přichystám klukům do kabiny nějaké občerstvení.

Co jste říkal na to, že jihlavští fanoušci skandovali navzdory tomu, že jste jejich celek připravil o domácí neporazitelnost, vaše jméno?

Za to jsem byl samozřejmě hrozně rád. Moc mě to potěšilo.

Reklama