Hlavní obsah

Liberecký stoper Nezmar po podzimu definitivně ukončí kariéru. Stane se sportovním manažerem

Liberec

Liberecká fotbalová legenda Jan Nezmar má před sebou poslední dva ligové zápasy. Po nich zkušený fotbalista definitivně ukončí svou aktivní kariéru. Ve Slovanu bude Nezmar dál působit jako sportovní manažer, informují oficiální stránky klubu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Nezmar odehraje za Liberec poslední dva zápasy.

Článek

Nezmara čeká v sobotu proti Plzni rozlučka s domácími fanoušky, svůj závěrečný soutěžní zápas odehraje poslední listopadový víkend na Julisce s Duklou. "Přiznám se, že byť se snažím na ten konec připravit hodně dlouho, tak teď když je to blízko, tak jsou ty pocity zvláští. Přál bych si, aby ta rozlučka dopadla vítězně pro Liberec, aby se hrálo v pozitivní atmosféře. Těším se na lidi, těším se na atmosféru ale zároveň je mi smutno, že to bude naposledy," hlesl Nezmar na webu Slovanu.

Liberec nemá ve své historii lepšího střelce. Jan Nezmar vstřelil v dresu Slovanu 62 ligových gólů, v celé kariéře zaznamenal 104 branek. Další kroky zkušeného hráče povedou na funkcionářskou kariéru. Nezmar bude sportovním manažerem Severočechů.

"Už jsme se na tom definitivně dohodli. Bude to něco ve smyslu sportovního manažera. Popravdě jsme se víc než názvem té funkce zabývali její náplní. Dohodli jsme se na nějaké filosofii, která je mi blízká. Jsem si vědom, že mě čeká náročná práce. Jdu do toho s tím, že tomu dám všechno, stejně jako na hřišti," uzavřel Nezmar.

Pětatřicetiletý fotbalista hrál za Liberec v letech 2000 až 2003, podruhé se do Slovanu vrátil v roce 2007. V české nejvyšší soutěži odehrál 309 zápasů. S Libercem získal dva ligové tituly, působil také ve slovenském Ružomberoku. Loni se stal členem Klubu ligových kanonýrů, ve kterém jsou hráči se 100 a více ligovými trefami.

Reklama

Související témata: