Hlavní obsah

Gól dal už Jarošík, ale Balaj zabojoval, liboval si Lavička

Praha

Kouč Sparty Vítězslav Lavička byl i přes hubenou výhru nad Teplicemi spokojený. „Vítězství se nerodilo jednoduše. Dosáhli jsme ho silou vůle a bylo zasloužené,“ říkal po utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalové Sparty Vítězslav Lavička.

Článek

Dlouho jste nemohli překonat obranu Teplic. Čím vás překvapily?

Nepřekvapily nás, očekávali jsme obdobnou hru. Soupeři bojovali o každý míč, měli dobře organizovanou defenzívu a čekali na brejk nebo standardní situaci.

Vy jste opět promarnili první poločas...

Bylo tam vidět hodně snahy, ale také hodně nepřesností z naší strany. Chyběl tomu drajv, i když jsme tam měli slibné akce, scházelo jim zakončení.

S čím jste poslal na hřiště mužstvo po změně stran?

S úkolem zvýšit aktivitu, protože od té se odvíjí náš úspěch či neúspěch. Každou minutou jsme pak zesilovali tlak, udělali jsme i určité přeskupení. Měli jsme i více šancí a nakonec vyhráli. Jsem rád, že mužstvo ukázalo vnitřní sílu.

Jak jste byl spokojený s Bekimem Balajem?

Bojoval poctivě pro mužstvo. Měl velkou motivaci, sledovali ho tu z albánské fotbalové federace. Nakonec zastoupil chybějící střelce Kweukeho a Kadlece, kteří nám pochopitelně hodně chyběli. Jsem rád, že jsme dokázali vyhrát i bez nich.

Balaj sice dorážel míč do sítě, ale gól dal už před ním Jarošík...

Přesně takhle jsme to viděli po utkání na videu. Míč se po Jarošíkově hlavičce odrazil za brankovou čáru a vylétl ven. Sudí to asi neviděl, a když gól neuznal, bylo od našich hráčů dobré, že bojovali dál a Bekim ho nakonec dostal do sítě.

Trenér Teplic Ščasný si stěžoval, že gólu předcházel Jarošíkův faul na Lukáše. Ten jste také viděl?

Viděl jsem souboj, jakých byla v tom utkání spousta. Rozhodčí ho posoudil jako čistý.

Gambrinus liga je v poločase, jste spokojený?

Nechci podzim ještě hodnotit, protože dál pokračuje a my se musíme co nejlépe připravit na nadcházející zápasy. Na analýzu bude čas v zimě.

Přesto se zeptám, najdete zápasy, které vás neuspokojily?

Samozřejmě, ale byly i takové, kdy jsme vyhráli a nebyli lepší. I to k fotbalu patří. Jsme bod za Plzní a dál jdeme za naším cílem. Výhra nad Teplicemi byla jedním z dílčích kroků.

V sobotu jste udrželi čisté konto, což by ve čtvrtek v utkání Evropské ligy s Lyonem znamenalo postup do jarní fáze. Soustředíte se na ten bod?

Je pravda, že bod nám stačí, ale na bezbrankovou remízu hrát nelze. Musíme být hodně aktivní, protože to nám přináší úspěch. Mohli jsme si situaci ulehčit, kdybychom vyhráli v Izraeli. Šance trvá a my uděláme všechno proto, abychom dobře rozehranou partii neztratili. Lyon je favoritem skupiny i čtvrtečního zápasu. Budeme chtít rozhodnout už ve čtvrtek.

Reklama