Hlavní obsah

Trenér ho nechtěl, vysvětlil rozchod s Řepkou majitel Jihočechů Poborský

Praha

V lednu si šéf a majitel českobudějovického Dynama Karel Poborský s Tomášem Řepkou plácali po ramenou. Rok se ještě nenaplnil a konstelace se změnila. Poborský právě dnes fotbalovému rebelovi oznámil totéž, co už slyšel na pražské Letné: „Tady končíš.“

Foto: Petr Hloušek, Právo

V lednu si Tomáš Řepka (vlevo) a šéf jihočeského klubu Karel Poborský potřásali rukou, teď se rozešli.

Článek

„Měli jsme dohodu, že si vždy po půl roce sedneme a vyhodnotíme, zda má smysl ve spolupráci pokračovat.  Když dostal Tomáš  po vyloučení v Jablonci trest na pět zápasů, bylo jasné, že bude použitelný až na poslední podzimní utkání. Trenér Miroslav Soukup však přišel s tím, že už s Tomášem dál nepočítá. Za této situace nebylo co řešit a smlouva s Řepkou byla po vzájemné dohodě ukončena k 31. prosinci tohoto roku,“ objasnil pro Právo a Sport.cz verdikt vedení Dynama Karel Poborský.

Vztahy se Soukupem neměl nejlepší

Zároveň připustil, že vztahy Řepky s koučem, který v průběhu podzimu nahradil na lavičce Jihočechů Františka Cipra, nebyly nejlepší. A protože Řepku trápily problémy s kolenem, rozhodnutí klubového vedení bylo víceméně předem jasné.

Poborský rezolutně odmítl dotaz, zda někdy zalitoval, že Řepku po vyhazovu ze Sparty angažoval."V žádném případě! Byl to dobrý sportovní i marketingový tah. Na jaře nám ohromně pomohl v boji o záchranu, na podzim se bohužel svezl se špatnými výkony celého mužstva. Po vyloučení v desátém kole přišel dlouhý zápasový výpadek, což byla škoda pro nás i pro Řepku. I takový je ale fotbalový život,“ konstatoval Poborský s tím, že fotbalový rozvod proběhl bez zádrhelů nebo nevraživosti.

„Tomášovi nebudeme v nejmenším bránit při hledání nového angažmá. Je volný a já mu přeji, aby si ještě zahrál ligu,“ dodal Poborský.

Dva veteráni Jihlavě stačí

Nejvíc se v poslední době spekuluje o tom, že by mohl Řepka odejít do Jihlavy, kde už působí jeho někdejší letenský spoluhráč brankář Jaromír Blažek.

„Řepkovi skončila smlouva na jihu Čech až dnes, takže o jeho příchodu jsme ani s ním, ani  s nikým jiným nejednali. Kdyby záleželo jen na mém postoji, Řepku nevezmu, což říkám upřímně a při vší úctě k Řepkovým hráčským kvalitám. Nemůžeme hrát jen s veterány. Vždyť  Blažkovi bude v prosinci čtyřicet a Kolouškovi je šestatřicet. A Řepka oslaví v lednu devětatřicátiny. Tři borci v tomto věku by podle mého byli moc. Nemohu však vyloučit, že se šéf klubu rozhodne Řepku třeba na půl roku angažovat,“ řekl ředitel klubu a místopředseda představenstva FC Vysočina Zdeněk Tulis.

Domnívá se, že Řepkovy finanční nároky by nemohly být nijak přehnané. „Blažek přišel pokorně. Slevil hodně z toho, co měl ve Spartě, ale bohatě se nám vyplatil,“ zdůrazil Tulis, který proti Řepkovu angažování staví i další argumenty.

Tulis má argumenty proti Řepkovi

„Naše stoperská dvojice Petr Tlustý - Ondřej Šourek je stabilizovaná a mění se jen v případě karetního trestu některého z nich. V této konstelaci si dost dobře nedovedu představit, že bychom do stabilizované obrany implantovali Řepku. Pokud bychom hledali dalšího stopera, dal bych přednost někomu mladšímu,“ dodal Tulis.

Ke spekulacím, že by v zimně mohla Jihlava přijít o své dva klenoty Stanislava Tecla a Lukáše Masopusta, poznamenal: „Kanonýra Tecla i záložníka Masopusta jsme vypiplali, na jaře by nám měli pomoci v boji o záchranu. Když se to podaří a v létě přijdou adekvátní nabídky, můžeme jednat. V zimě ale nevidím důvod, proč je pouštět.“

Reklama

Související témata: