Hlavní obsah

Darida koukal jako blázen, že stojí čtvrt miliardy. Utíkat z Plzně za každou cenu nebude

Plzeň
Aktualizováno

Dříve či později by měl ve fotbalové reprezentaci převzít roli špílmachra po Tomáši Rosickém. Mladý plzeňský záložník Vladimír Darida (22) stoupá na domácí scéně rychle vzhůru a v podzimní části ankety Zlatý míč obsadil čtvrté místo. Viktoria Plzeň se těší, že na svém pokladu vydělá velké peníze. Daridy si cení na čtvrt miliardy korun! Záložník ovšem do zahraničí za každou cenu nespěchá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Darida (třetí zleva) se zaskvěl i v listopadovém utkání reprezentace proti Slovensku (3:0).

Článek

Deset miliónů eur. To je cena, kterou fotbalová Plzeň nasadila za svého talentovaného záložníka. Vladimír Darida tak stojí v přepočtu přibližně 253 miliónů korun. „Koukal jsem na to jako blázen. Hezky se to čte i poslouchá, ale nevím, jestli je to v dnešní době reálná suma za hráče z české ligy," přiznává fotbalista v rozhovoru pro web agentury svého agenta Ondreje Chovance.

Darida má za sebou pohádkový podzim, během něhož se náležitě zviditelnil. Do zahraničí však za každou cenu nespěchá. „Vím, že nějaké nabídky jsou. Když by to případné další angažmá mělo hlavu a patu, rozhodně bych se mu nebránil. Ale být to jen něco vynuceného, tak radši zůstanu v Plzni. Nechci za každou cenu někam utíkat. Liga má výbornou úroveň a myslím, že se tady můžu zlepšovat."

Hezky řečeno, že další angažmá musí mít hlavu a patu... „Rád bych šel cestou pozvolného růstu, třeba jako kdysi Petr Čech. Je lepší najít středně větší klub, kde bych pravidelně hrál, a mohl se dál rozvíjet. Myslím, že třeba nizozemská liga by mi mohla vyhovovat," má jasno Darida.

Bílek v něm vidí špílmachra po Rosickém

S Plzní vede ligu a vyhrál skupinu Evropské ligy, takže si může vybírat soupeře pro jarní play-off. „Jsme nasazeni a byl bych radši, kdyby nám los přidělil hratelného soupeře, přes kterého by se dalo jít dál. Nechceme skončit hned v příštím kole. Nějaké zkušenosti jsme už v pohárech nasbírali. Byli jsme v Lize mistrů, teď jsme vyhráli skupinu Evropské ligy s obhájcem trofeje Atlétikem Madrid. Myslím, že už nás nikdo nemůže brát jako lehkého soupeře," varuje konkurenci.

Trenér reprezentace Michal Bílek i nadále počítá s uzdraveným kapitánem Tomášem Rosickým. V budoucnu však na jeho místě špílmachra vidí právě Daridu.

„Trenérova slova se hezky poslouchají. Jsem strašně rád, že jsem teď v posledním zápase se Slovenskem dostal šanci a doufám, že jich bude čím dál víc. Já se na nároďák vždycky strašně těším," ujišťuje mladý plzeňský klenot.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.