Hlavní obsah

Lafatovi velký přestup slíbil, přesto Pelta doufá, že nabídce Sparty odolá

Praha
Aktualizováno

Sotva se vrátil z dovolené, čeká ho důležité rozhodnutí. Šéf fotbalového Jablonce bude jednat se Spartou o její nabídce na Davida Lafatu. A jablonecký bos Miroslav Pelta, který je zároveň prvním mužem českého fotbalu, doufá, že mimořádného kanonýra udrží. „Vnitřně si přeji, abychom se nedokázali se Spartou dohodnout. Jediné, co mi komplikuje jednání, je můj slib Davidovi, že v případě lákavé nabídky ho uvolníme,“ řekl Pelta na rovinu, když sledoval, jak Lafata hned v úvodním utkání zimní Tipsport ligy skóruje do sítě Teplic.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Pelta přemýšlí, jak udržet kanonýra Lafatu...

Článek

V úterý večer jste měli jednat s šéfem Sparty Danielem Křetínským. Sešli jste se?

Časově nám to nevyšlo, ale jsme operativní. Tento týden se určitě potkáme.

Už v létě jste Lafatu do Sparty nepustili. Jaký je váš postoj nyní?

V létě měl David o Spartu eminentní zájem. Teď vidí, že by si mohl zahrát proti Chelsea, kariérně by postoupil. Pro mě je podstatné, jak by reagoval v případě, že bychom ho neuvolnili. Ale to, co mi odpověděl, si nechám pro sebe.

Takže byste ho na Letnou pustil?

Vnitřně si přeji, abychom se nedokázali se Spartou dohodnout. Prodejem Lafaty bychom totiž dali najevo, že se vlastně vzdáváme boje o evropské poháry. David je pro nás tak cenný, že jeho spoluhráči za mnou dokonce chodí, abych mu vytvořil takové podmínky, aby nikam neodešel.

Co vám tedy brání, abyste Spartu rovnou odmítl?

Nejraději bych férově řekl, že ho neuvolním. Jediné, co mi komplikuje jednání, je můj slib Davidovi, že v případě lákavé nabídky ho uvolníme. To jsem mu slíbil, když jsme s ním naposledy prodlužovali smlouvu.

Kolik Lafata stojí?

Nejprve chci slyšet nabídku partnera, to je vždycky lepší.

Nějakou představu ale přece máte. Spekuluje se o 20 miliónech korun...

Já jako první opravdu konkrétní částku nevyřknu. Není jen finanční řešení, variant může být víc. Požadavky samozřejmě v hlavě mám, ale nejdříve je sdělím partnerovi.

Reklama