Hlavní obsah

O případném Bičíkově odchodu do Turecka má být jasno do středy

Liberec

Do středy by se mělo rozhodnout o tom, zda fotbalový brankář David Bičík opustí Liberec a přestoupí do tureckého Mersinu, nebo zůstane v týmu ligového mistra. Severočeši čekají, zda předposlední tým Superligy splní podmínky, za kterých jsou ochotni gólmanskou oporu uvolnit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký brankář David Bičík

Článek

"Dohodli jsme na nějakých podmínkách, ale chceme peníze za hráče dopředu, a to se zatím nestalo," řekl dnes liberecký sportovní ředitel Jan Nezmar.

"Nicméně, co se zatím nestalo, se může stát za hodinu a peníze mohou být na účtu. Do středy bychom chtěli mít jasno, zda David odejde, nebo zůstane," dodal bývalý ligový hráč, který po podzimu ukončil kariéru. Bičík, jedna z hlavních opor týmu, již absolvoval v Mersinu zdravotní testy a Slovan mu dal svolení, aby do středy trénoval s tureckým klubem.

Liberečtí mají pro případ Bičíkova odchodu připravenou náhradu, je ale možné, že by nedorazila hned na začátek jarní sezony. "Máme adekvátní záložní variantu, ale zatím nejsme definitivně rozhodnuti, jestli bychom ji angažovali okamžitě. Možná bychom trochu zariskovali a šli do jara se stávající trojicí gólmanů - dvojicí mladíků Kovář a Bojčuk a zkušeným Hauzrem," dodal Nezmar.

Reklama

Související témata: