Hlavní obsah

Plzeň chtěla slávistického fotbalistu Latku, ten ale vzkázal: Chci jít do zahraničí!

Plzeň

Konec velkým přestupům? Fotbalová Viktoria Plzeň, která společně se Spartou v lednu rozvířila přestupové vody, chtěla přivést ještě jednu velkou rybu. Tajným trumfem Plzně se měl stát stoper Martin Latka, který na podzim oblékal dres pražské Slavie a v Edenu stále ještě trénuje. Jenže teď je pravděpodobné, že osmadvacetiletý reprezentant zamíří do zahraničí. Do týmu Západočechů zatím nepřijde ani Ladislav Volešák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Latka může vyměnit Slavii za Plzeň. V jakém týmu odehraje jarní část sezóny?

Článek

Západočeši už v zimě přivedli útočníka Stanislava Tecla, na levou stranu zálohy získali Jana Kovaříka a teď zvažují i posílení na místě stopera. Viktoria totiž pustila na přestup do Mladé Boleslavi Františka Ševinského a momentálně má v kádru tři zkušenější střední obránce - Mariána Čišovského, Václava Procházku a Lukáše Hejdu, ty navíc trápí na startu zimní přípravy zdravotní problémy.

„Monitorujeme jejich zdravotní stav, momentálně se jeví dobře a zlepšuje se," řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Pavel Pillár. Oficiálně ale na západě Čech o Latkovi zatím nemluví. „Uvidíme, co se stane v následujících dnech. Pokud by se zdravotní situace u některého ze stoperů zhoršila, zřejmě bychom se museli ohlédnout po náhradě," dodal.

Osmadvacetiletý reprezentant, který je od ledna bez smlouvy, se v těchto dnech se Slavií připravuje na jarní část sezóny. Od vedení „sešívaných" má Latka na stole nabídku na prodloužení svého kontraktu, tu však ještě nepodepsal. A zájem Plzně, která hraje v Gambrinus lize o titul a stále pokračuje i ve vyřazovací fázi Evropské ligy, může celou záležitost ještě více zamotat.

Jenže Latka nabídku na přestup do Viktorie nejspíš nevyslyší. „Do Plzně rozhodně nepůjdu. Preferuju odchod do zahraničí," reagoval Latka pro server Aktuálně.cz na spekulace. „V Gambrinus lize jsem ochoten hrát jen za Slavii," dodal.

Volešák by si v konkurenci zálohy nezahrál

Volešáka prý Plzeň sleduje již delší dobu jako případnou náhradu za kapitána Pavla Horvátha. Sám hráč se nechal slyšet, že by angažmá ve Viktorii přivítal, z přestupu však nyní sešlo. Zřejmě proto, že v konkurenci Horvátha, Vladimíra Daridy a Daniela Koláře by si nyní příliš nezahrál.

"Mohu potvrdit, že jednání mezi oběma kluby probíhala. Nyní to vypadá, že Volešák bude minimálně do 30. června nadále hrát za Slovácko," řekl ČTK tiskový mluvčí Slovácka František Uhříček. To potvrdil i Paclík. "Jednali jsme na úrovni majitelů. Zatím převážil názor, že by v případě potřeby měl v záloze zaskočit Václav Procházka. K jednání se v létě vrátíme," dodal.

Osmadvacetiletý Volešák je odchovancem Sparty, výrazněji se prosadil až na hostováních v Mladé Boleslavi a Českých Budějovicích. Následně přestoupil do Slavie a v roce 2010 do Slovácka, kde patří ke klíčovým hráčům ofenzivy. Celkem v kariéře zaznamenal 144 ligových startů a 21 gólů.

Reklama

Související témata: