Hlavní obsah

Odvolací komise potvrdila dvouletý trest pro Míku

PRAHA

Dvouletý trest pro rozhodčího Ladislava Míku ve středu potvrdila odvolací a revizní komise ČMFS. Míka je zapletený do korupční aféry kolem Viktorie Žižkov. Jedná se o konečné rozhodnutí a nelze proti němu uplatnit žádné opravné prostředky. Předseda komise Jiří Volný po dnešním zasedání řekl, že rozhodnutí disciplinárky sice chyběly formální náležitosti, ale Míkův trest zůstal v platnosti. Tento verdikt je konečný.

Foto: www.fkviktoriazizkov.cz

S žižkovským manažerem Ivanem Horníkem (na snímku) se Ladislav Míka údajně domlouval na třicetitisícovém úplatku.

Článek

"Trest jsme ponechali v původním rozsahu, o vině jsme prakticky neměli pochyb. Jenom jsme vyžehlili a narovnali formální stránku věci, aby to nebylo možné právnicky nějak napadnout a ochránili jsme jméno svazu i naší komise," řekl Volný novinářům. "Rozhodnutí disciplinárky totiž neobsahovalo náležitosti dané disciplinárním řádem. Chyběly v něm výrok, odůvodnění a poučení o odvolání," tvrdí Volný.

Odvolací komise tak na dálku znovu disciplinárku poškádlila. Už v červenci jejího šéfa Alexandra Károlyiho pobouřila tím, že omilostnila rozhodčí Josefa Dvořáčka a Eduarda Cichého a zrušila jejich dvouleté tresty. Na konci října pak odvolací komise zkrátila dvouletý distanc rozhodčího Karla Vidláka na polovinu. "Dnešní rozhodnutí odvolací komise zatím vůbec nehodlám komentovat. Usnesení nemám před sebou," vzkázal Károlyi.

Sudího odháněl právní zástupce

Míku v polovině října potrestala disciplinární komise dvouletým zákazem činnosti a pokutou 50 tisíc korun. Podle ní se arbitr z Vlašimi provinil tím, že se s žižkovským ředitelem Ivanem Horníkem domlouval na přijetí třicetitisícového úplatku před utkáním Viktorie se Zlínem, které domácí vyhráli 3:0.

Když dnes dopoledne Míka opouštěl jednání odvolací komise, nechtěl její výrok komentovat. "Běž, běž," odháněl sudího od novinářů jeho právní zástupce. "Vlk se nažral a koza zůstala celá. Někde si to kupte, oni vám to prodají," odkázal Míka zástupce médií na členy odvolací komise. Míka se podle Volného před komisí hájil tím, že je nevinný a rozhodnutí disciplinárky navíc není přezkoumatelné.

Případ delegáta Adolfa Růžičky, který v souvislosti s korupční aférou Žižkova dostal také dvouletý trest a pokutu 50 tisíc, dnes odvolací komise odložila na základě Růžičkovy písemné omluvy.

Reklama