Hlavní obsah

Prášil nic nevěděl, ale autentičnost potvrdil

PRAHA

Dnes už bývalý místopředseda jihočeského KFS a dříve i svazový delegát Jan Prášil přijel na Strahov s knihou Velký slovník citátů a přísloví. Tvářil se vážně a odmítl před vstupem na disciplinárku cokoliv říci. Možná mu vadilo, že bývalý svazový místopředseda Milan Brabec je větší hvězdou čtvrtečního jednání.

Článek

Přitom jeho výroky o citlivých ženských "věcech" v souvislosti se sudí Dagmar Damkovou a jejím vztahu se západočeským fotbalovým šéfem Romanem Berbrem, byly mnohem pikantnější, než Brabcovy "banality" o tom, koho nasadí Horníkovi na zápas v Ostravě a jak mu zajistí Amlera do Uherského Hradiště.

Když vyrazil asi po hodině z jednací místnosti, tvářil se velmi sveřepě, ale Právu, jako jedinému z přítomných médií, poskytl velmi obsažný rozhovor, kupodivu bez vulgarit. Ty prý používá jen občas v rozhovorech se známými...

Co se odehrávalo před disciplinární komisí? Seděl jsem.

Na co se vás její členové ptali? Na různé věci.

I na váš odposlechnutý telefonický rozhovor s panem Zejdou, v němž poněkud nelichotivě hovoříte o paní Damkové? Vy o něčem takovém víte?

Citace z něho byly zveřejněny v několika médiích, takže jsou dost známé. Vy je neznáte? Já o nich nic nevím. To se zeptejte tam.... Ukázal směrem na jednací místnost a odešel.

Po vyslechnutí rozhodnutí vyrazil z místnosti ještě rychleji. Svůj roční zákaz činnosti v ČMFS nekomentoval. Před komisí však uvedl, že přepisy odposlechů, které mu předseda disciplinárky Károlyi ukázal, jsou autentické, že tak mohly plus minus probíhat.

Takhle prý v soukromých rozhovorech se známými prý někdy mluví. K tomu, že jejich obsah je přinejmenším neslušný vůči ženě, se už nevyjádřil. Inu, gentleman a reprezentant jihočeského fotbalu každým coulem...

Reklama