Hlavní obsah

Bitva na teplických Stínadlech skončila nerozhodně

TEPLICE

V sobotním zápase 15. kola první Gambrinus ligy přivítaly druhé Teplice vedoucí tým tabulky Spartu. Hned od počátku předváděly oba týmy opatrnou hru s jediným cílem - neinkasovat. A to se také stalo. Zápas skončil nerozhodně 0:0 a Sparta tak s šestibodovým náskokem přezimuje na prvním místě tabulky. Hodně ji v tom však pomohl sudí Jára, který neuznal regulérní gól domácích.

Článek

Teplická Stínadla v jejichž ochozech bylo přes 9000 diváků viděla nervózní zápas. Hned v první půli totiž hlavní sudí Jára působil hodně nerozhodným dojmem a několik jeho výroků stačilo k rozproudění krve v žilách fanoušků i impulzivního kouče domácích Marečka.

Úvod zápasu měla ve svém nepřesvědčivém držení Sparta. Hned v 8. minutě centroval Poborský na Medunu, míč však včas zachytil teplický gólman Poštulka. O necelých sedm minut později našel centr Poborského volného Zelenku, ten ale svou gólovou šanci spálil. V zápětí zahrozily Teplice před Blažkem. Rychlý míč však žádný z domácích hráčů do branky Sparty neposlal.

Zhruba od 27. minuty začaly přebírat aktivitu Teplice. Důraznou obrannou činností likvidovali snahy letenských o rychlé protiútoky. Ve 30. minutě se do velké gólové šance dostal domácí Veleba. Byl to jeden z okamžiků, které na konci poločasu přinesly do zápasu vzruch a dramatický druhý poločas na to jen navázal.

Jára gól neuznal, podle záznamu však platit měl

Sparťané totiž dávali najevo, že jim pouhá remíza nestačí a vstoupili do druhé půle několika jasnými šancemi. Největší spálil ve 47. minutě Poborský, který po ideální Zelenkově uličce postupoval sám na Poštulku, jenže souboj vyhrál domácí brankář. Neuspěl ani Meduna a pak znovu Poborský, který se pokoušel v 55. minutě přistrčit míč uvnitř šestnáctky na Juna.

V 59. minutě se domácí fotbalisté radovali z gólu, když přesně mířená rohová střela letěla před sparťanskou bránu. Brankář Blažek nejprve odstrčil Maška a balón vypíchl na Radovu hlavu, od které míč zamířil do sítě. Jaké však bylo překvapení domácích, když sudí Jára odpískal faul na sparťanského brankářa a gól tudíž neuznal. Z televizního záznamu bylo totiž patrné, že se domácí fotbalisté žádného faulu nedopustili. Naopak hříšníkem byl Blažek.

Dvanáct minut před koncem si domácí vypracovali svou největší příležitost. Po trestném kopu se odrazil míč od hradby sparťanů na hranici trestného území k Benátovi, jeho pokus však zmařil Kováč. Dramatická podívaná vrcholila a s přibývajícím časem byli stále hladovější Tepličtí, kteří kopali několik nebezpečných rohů. K většímu ohrožení branky se už ani jedna strana nedostala a souboj poprvé v historii vzájemných utkání skončil bez gólů.

FK Teplice - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Jára - Ondo, Kumstát. ŽK: Doležal, Rada - Labant, Sivok. Diváci: 9120.
Sestavy:
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal, Krmaš - Doležal, Sabou, Benát, Verbíř (65. Divecký) - Mašek, Veleba (57. Tesařík). Trenér: Mareček.
Sparta: Blažek - Voříšek, Kováč, Petráš, Labant - Poborský, Zelenka, Sivok, Urbánek - Jun (75. Rezek), Meduna. Trenér: Straka.
Výsledky a program 15. kola
Sobota 14:25
Teplice vs. Sparta 0:0
Sobota 17:00
Slovácko vs. Mladá Boleslav 1:1
Opava vs. Zlín 1:2
České Budějovice vs. Liberec 1:2
Neděle 17:00
Jablonec vs. Brno
Drnovice vs. Olomouc
Blšany vs. Příbram
Pondělí 16:40
Slavia vs. Ostrava

Reklama

Související témata: