Hlavní obsah

V sestavě mám ještě otazníky, přiznal kouč Plzně Vrba pár dní před zápasem v Neapoli

Plzeň

S téměř dvouhodinovým zpožděním přiletěla ze soustředění na Kypru před čtvrteční půlnocí Viktoria Plzeň. V pátek trenér Pavel Vrba hráče protáhl na tréninku a v sobotu jim dal volno. Pár dní před zápasem Evropské ligy v Neapoli má jediné přání, aby všichni hráči vydrželi zdraví.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba

Článek

Jak jste spokojen se soustředěním v příhodnějších klimatických podmínkách?

Měli jsme mimořádnou možnost trénovat na velmi kvalitních hřištích. Dále jsme se střetli se třemi různými soupeři z odlišných států, což si myslím, že má také určité výhody. Splnilo to svůj účel.

Co vám ukázaly přípravné zápasy?

Hodnotil bych první dva zápasy jako velice nadstandardní se spoustou fotbalových okamžiků. V utkání s Levski Sofia padlo branek šest, v duelu s Lokomotivem Moskva osm. Domnívám se, že v těchto zápasech jsme předváděli to, co bychom chtěli hrát. Poslední zápas byl pak ovlivněn hlavně tím, že jsme nebyli kompletní, na těžkém terénu se proijevila také nepřesnost. ale porazili jsme polského mistra z Vratislavi, což je dobrý výsledek. Ve třech zápasech jsme dali devět branek. Produktivita je slibná.

Máte jasno o sestavě na Evropskou ligu, případně i začátek nejvyšší domácí soutěže?

Pořád jsou nějaké otazníky, záviset samozřejmě bude také na aktuálním zdraví fotbalistů. Sestava není daná, první se ji každopádně dozví samotní hráči. Konkrétně cca šest hodin před výkopem utkání v Neapoli.

Odešel Ševinský, Procházka se vrátil po zranění. Jak vyřešíte stoperskou dvojici a složení obrany?

Všichni tři stopeři jsou nyní zdravotně v pořádku, Vašek Procházka absolvoval většinu posledního přípravného utkání se Slaskem Vratislav. V průběhu přípravy naskakoval na tomto postu úspěšně také Radim Řezník. Varianty tedy máme.

Dělá vám ještě starosti zdravotní stav některých hráčů?

Zranění Jana Kovaříka. Snad se dá dohromady co nejdříve a všem ostatním zdraví vydrží.

V útoku máte přetlak. Je to příjemná starost?

Přetlak v útočné fáze je momentálně výrazný a nejde zdaleka jen o útočníky. Nicméně co se týče právě jich, jsem na devadesát procent rozhodnutý, ale platí již výše řečené – jako první se to dozví právě hráči. Určitě příjemnější je řešit přetlak než nedostatek hráčů.

Kolikrát jste už viděl a kolikrát ještě uvidíte do čtvrtka Neapol?

Měli jsme pozorovatele na několika jejich utkáních, k dispozici mám také videa. Máme tedy dostatek informací.

Je tento italský soupeř silnější, než bylo loni ve stejné fázi soutěže Schalke?

Neapol je obrovsky silný soupeř, což dokazuje také v italské lize. Se Schalke řadím italský celkem zhruba na stejnou úroveň.

Jaký máte program do pohárového zápasu?

V sobotu dostali hráči volnou. V neděli nás čeká dvoufázový trénink a poté v pondělí a v úterý jednofázový. Ve středu odlétáme do Neapole a tam budeme mít trénink předzápasový.

Reklama

Související témata: