Hlavní obsah

Hradec před jarem ještě shání útočníka. Vrátí se Černý?

Hradec Králové

Fotbalisté Hradce Králové by se před startem jarní části sezóny rádi posílili o útočníka. Ve hře je návrat Pavla Černého z Kazachstánu. Hlavním cílem Východočechů je záchrana, po podzimu je od sestupových příček dělí jediný bod.

Foto: Jan Tauber

Pavel Černý (vpravo) ještě v dresu královéhradeckého klubu

Článek

Během zimy Hradec získal dvě posily do obrany: stopera Dominika Simerského a levého beka Tomáše Hájka. Největší posilou je příchod ofenzivního veterána Marka Kuliče.

Bývalý reprezentační útočník se vrátil do klubu, kde vyrůstal, ale za první mužstvo si ještě nikdy nezahrál. Splní se mu to až v 37 letech. "Byl to vždycky můj sen. Už jsem měl myšlenky, že skončím profesionální kariéru," netajil se bývalý útočník Sparty či Mladé Boleslavi. "Chtěli jsme fotbalistu, který je spojený s Hradcem. Věřím, že Marek bude tahounem," prohlásil ředitel klubu Richard Jukl.

V přípravě se Kulič trefil dvakrát

V přípravě se Kulič trefil dvakrát, trenér Jiří Plíšek s ním však počítá především na post podhrotového hráče a hledá k němu hrotového útočníka. V posledních přípravných zápasech tuto roli plnil Vojtěch Štěpán.

Při zranění útočníků Pavla Dvořáka, který je po operaci kolena, a Dušana Uškoviče (problémy s třísly) mohou na hrotu nastupovat už jen mladíci Radek Voltr a Asim Zec. "Dvořák i Uškovič byli v ose mužstva, kterou jsme vytvořili. Dušan se k nám snad během jara připojí, ale otázka složení útočné fáze tady je. Snad je dokážeme nahradit," pronesl trenér Plíšek.

Čekají na vyjádření z Kazachstánu

Proto vedení jedná o možném návratu Černého. "S Pavlem i s Jakubem Chlebounem, který je v Kazachstánu s ním, jsem mluvil. Teď se čeká na vyjádření kazachstánské strany," řekl Jukl. V případě Černého se však objevuje také možnost, že by mohl odejít do druholigových Pardubic.

Během přípravy, ve které Hradec z devíti zápasů šest vyhrál a nastřílel 18 branek, byl tahounem ofenzívy zejména bosenský záložník Haris Harba s pěti góly.

Pro boj o záchranu však bude tým potřebovat větší sílu v útoku. Vždyť po podzimu je se 17 zásahy třetím nejhorším celkem. V klubu však věří, že se na jaře zlepší a zachrání se. "Každý zápas bude složitý. Ale věřím, že máme sílu na to, abychom se zachránili," podotkl kapitán Milan Fukal.

Hradec vstoupí do jarní části ligy v pátek na hřišti Jihlavy.

Reklama