Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka chtějí udržet současné osmé místo

Uherské Hradiště

Cílem fotbalistů Slovácka pro jarní část první ligy je udržet současné osmé místo v tabulce. Kromě toho se chtějí svěřenci trenéra Svatopluka Habance výrazněji prosadit i v domácím poháru. V zimní přestávce prošel kádr minimálními obměnami, novými hráči jsou pouze Jiří Skalák ze Sparty a Martin Hála ze Sigmy Olomouc.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Článek

"Hranice našeho úspěchu je kolem osmého místa. Vše, co bude pod touto hranicí, bude neúspěch. Ale platí to samozřejmě i obráceně. Chceme potvrdit své umístění z podzimní části soutěže," prohlásil na tiskové konferenci ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Strategií vedení fotbalového Slovácka je dlouhodobá stabilizace hráčského kádru. "Doplnili jsme jen posty, na kterých jsme cítili slabší místo," dodal Krejčí.

S novými posilami je spokojen i kouč Habanec, který po nevydařeném startu do ligové soutěže vystřídal Miroslava Soukupa. "Potěšilo mě, že se nám podařilo tým doplnit. A navíc nikdo neodešel. Vůbec nevadí, že posílení přišlo až na poslední chvíli těsně před jarním startem," poznamenal kouč Habanec. Podle jeho slov bude záležet na momentální formě, zda se Skalák a Hála objeví v sestavě už v zahajovacím ligovém utkání na Spartě.

Zimní příprava byla podle Habance kvalitní. Slovácko odehrálo 11 zápasů, ke čtyřem vítězstvím přidalo jednu remízu a šestkrát prohrálo. "Výsledky nejsou směrodatné, zkoušeli jsme nové hráče a hledali optimální sestavu. Ovšem definitivní odpověď na to, jaká byla příprava, dají až jarní výsledky," myslí si Habanec.

V úvodu jarní části soutěže se musí obejít bez obránce Lukáše Kubáně, který si poranil achilovku a neodcestoval na herní soustředění do Turecka. "Dnes začal Kubáň s tréninkem. Odhaduji, že bude potřebovat tři týdny, než se dostane do kondice," tvrdí Habanec.

Reklama

Související témata: