Hlavní obsah

Strach jsem neměl, ten nemám nikdy, tvrdil příbramský kouč Marko

Příbram

Fotbalisté Příbrami vybojovali v duelu 18. kola Gambrinus ligy s Teplicemi tři cenné body. Brzy vedli 2:0, ale po snížení Severočechů to s nimi vypadalo všelijak. Trenér domácích Karol Marko však prý žádné obavy neměl.

Foto: Petr Horník, Právo

Karol Marko, trenér Příbrami

Článek

„Strach o výsledek jsem neměl. Ten nemám nikdy a nemohu si ho ani dovolit, protože by se mohl přenést na hráče. Vedení 2:0 je hraniční. Buď dáte třetí gól a je po zápase nebo soupeř sníží a ožije. My jsme Teplicím umožnili z mrtvýchvstání nepokrytím jednoho hráče. Ve druhé půli jsme hráli víc zezadu,“ říkal po utkání spokojený příbramský kouč.

Dvě důležité a navíc parádní trefy zaznamenala kuvajtská zimní posila Aziz. „Jsem za ty góly rád, protože nám přinesly tři body. Standardní situace trénuji. Dám si vždycky pár střel,“ prozradil Kuvajťan, kterého soupeř hodně okopával a fauloval. „Při své menší postavě jsem na to zvyklý. A také něco vydržím,“ dodal.

Slavík neměl šanci

Téměř po dvou letech se postavil do teplické branky Martin Slavík, protože jednička mezi tyčemi Tomáš Grigar si odpykával trest za čtyři žluté karty. „Je to hodně nepříjemné, když po takové době nastoupíte do brány a dostanete tři góly. Jenže proti přesným střelám Azize k tyči jsem neměl šanci a Valenta na mě šel úplně sám,“ konstatoval smutně. „Zápas jsme si prohráli sami a musíme se rychle sebrat, protože hrajeme o záchranu. Rozhodně ale není důvod k panice,“ dodal.

Trenér hostí Zdeněk Ščasný pojmenoval důvody porážky jednoznačně: „Vstoupili jsme do zápasu špatně a dvakrát inkasovali. Po kontaktní brance se naše hra zlepšila, ale neproměnili jsme svoje příležitosti. Body jsme v Příbrami ztratili úplně zbytečně. My se musíme soustředit hlavně na domácí zápasy a duely s týmy, s nimiž hrajeme o záchranu.“

Reklama