Hlavní obsah

Slavia opět nezaplatila za Kolouška, dostala ultimátum

PRAHA

Vedení libereckého fotbalového klubu stále marně čeká na to, až dostane od pražské Slavie šest miliónů korun za lednový přestup záložníka Václava Kolouška. Slávisté měli prodlouženou lhůtu splatnosti do dnešního dne, ale požadovanou sumu opět nezaplatili. Pokud Pražané peníze nepošlou do středy, obrátí se Liberec na arbitrážní komisi.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Liberec stále nedostal peníze za přestup Václava Kolouška do Slavie.

Článek

"Je to patová situace. Chápeme, že Slavia má finanční problémy, ale o peníze prostě přijít nechceme," řekl ČTK předseda představenstva libereckého klubu Zbyněk Štiller.

"Liberecká vstřícnost a trpělivost vůči Slavii končí, žádné peníze na účtu dnes nemáme. A jestli tam nebudou do středy, začneme dělat ráznější kroky, jak peníze získat. Jednou z variant je předání případu k arbitráži," řekl ČTK tiskový mluvčí Slovanu Lukáš Váňa. Arbitráž  může slávistům kvůli neplacení dluhů zastavit přestupy a hostování hráčů v jejich klubu.

Slavia na konci minulého týdne na poslední chvíli vyplacením dlužných prémií svým fotbalistům zažehnala rebelii v kádru, ale nyní má na krku další zásadní problém. "Děláme všechno pro to, abychom celý případ co nejdříve vyřešili ke spokojenosti obou stran," uvedl mluvčí Slavie Alexandr Kliment.

Liberec počká do středy

Kauza nevyplacení dlužné částky za Kolouškův přestup se táhne několik měsíců. Koloušek odešel z Liberce do Slavie v lednu za 19 miliónů, ale šest miliónů za přestup Pražané stále nezaplatili. Arbitrážní komise pražskému klubu uložila dluh zaplatit do konce listopadu, ale liberecký celek po dohodě s funkcionáři Slavie prodloužil termín splatnosti až do dnešního dne.

"Ale další prodlužování termínu splatnosti je už velmi nepravděpodobné. Počkáme do středy. Pokud peníze nepřijdou, tak zasedne představenstvo a tam se dohodne, jak budeme postupovat dál," uvedl Váňa.

Když nezaplatí, nebudou žádné přestupy

Pokud Severočeši předají případ arbitrážní komisi, může potkat slávisty velká nepříjemnost. "Liberec má právo uplatňovat výkon rozhodnutí. Dám příklad: pokud k nám případ pošlou ve středu, my můžeme následující den Slavii zastavit přestupy a hostování," řekl ČTK šéf legislativního oddělení svazu Petr Doležal.

Tím ovšem celý případ nemusí skončit. "Když Slavia nezaplatí ani do dalších dvou měsíců, začne se případem zabývat disciplinární komise. A ta pak může přikročit i k odebrání bodů, jako tomu bylo nedávno v případu druholigových Bohemians," připomněl Doležal tříbodový odečet vršovickému klubu, který má také vážné finanční problémy.

Reklama

Související témata: