Hlavní obsah

Sparťané chtějí v silvestrovském derby zlepšit bilanci

PRAHA

Silvestrovské derby internacionálů Slavie a Sparty udělá i letos tradiční tečku za fotbalovým kalendářním rokem. Na umělé trávě v Praze v Edenu budou mít sparťané co napravovat: v předchozích osmnácti utkáních se totiž jen třikrát radovali z vítězství, proto by letos v devatenáctém pokračování tradičního souboje hráčů nad 35 let nepříznivou bilanci rádi vylepšili.

Foto: archiv

V dresu Sparty nebude chybět ani Jozef Chovanec.

Článek

"Hodně jsme omladili mančaft, tak se to snad už projeví i na výsledku," prohlásil na pondělní tiskové konferenci sparťan Martin Frýdek. "Snad to slávisté už nebudou brát tak prestižně a taky trochu pobaví diváky. Oni nad námi v lize moc nevyhrávají, tak jim to necháváme aspoň na Silvestra," usmíval se Frýdek. "Je to vyvrcholení roku a zápas bude zase vyhecovaný. V žádném přátelském duchu se to odehrávat nebude. Zase budeme chtít vyhrát," opáčil vedle sedící útočník Slavie Ivo Knoflíček.

Pražská Sparta v Praze v Edenu vyšle do boje vedle Frýdka také třeba Jozefa Chovance, Jana Bergra, Petra Vrabce nebo Horsta Siegla, organizátorům se kvůli rodinným důvodům omluvili nedávno odvolaný trenér letenského týmu František Straka, Stanislav Griga, Vítězslav Lavička nebo Ivan Hašek.

Slávisté řeší post brankáře

Slavia do utkání nasadí mimo jiné Knoflíčka, Miroslava Beránka, Karla Jarolíma, Pavla Řeháka, Petra Herdu či Miroslava Příložného. Slávisté ještě budou řešit otázku obsazení postu brankáře, protože všechny oslovené trápí zdravotní potíže.

Silvestrovský program začne v Edenu v 9:30, kdy se na umělém trávníku třetí generace představí žáčci, po nich na hřiště v 10:20 nastoupí veteráni nad 50 let a vrchol obstará populární utkání internacionálů nad 35 let, které začíná v 11:00. Přímým přenosem jej bude vysílat také Česká televize.

O poločase utkání hraného na 2x25 minut organizátoři turnaje předají 20 tisíc korun ortopedickému oddělení Lékařského domu v Praze Holešovicích.

Předpokládané sestavy:
Slavia: Jeslínek, Medynský, Beránek, Klusáček, K. Jarolím, Váňa, Knoflíček, Příložný, F. Veselý ml., Řehák, Petr Herda, Hrdlička, Čermák.
Sparta: Sova, Frýdek, Vrabec, J. Jarolím, Mistr, J. Chovanec, Berger, Bielik, Kočí, Siegl, Denk.

Reklama