Hlavní obsah

Pro brněnského záložníka Glasera po operaci kyčle sezóna skončí

Brno

Problémy s kyčlí vyřadily do konce sezony ze hry brněnského fotbalistu Petra Glasera. Čtyřiadvacetiletý záložník Zbrojovky se podrobí artroskopické operaci.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brněnský záložník Petr Glaser (vpravo).

Článek

"Glaserovu operaci jsme nechtěli odkládat. Měl by se během jara uzdravit a v červnu se zapojí do přípravy," uvedl sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Glaser na jaře skóroval v domácím utkání proti Viktorii Plzeň a je zatím jedním ze dvou střelců Brna. Druhý gól dal v Českých Budějovicích Pavel Mezlík.

Na marodce Brna je s poraněním kotníku a nataženými vazy i stoper Muamer Avdič, kterého zranění připravilo o start za bosenskou jednadvacítku v přípravě proti Makedonii. "Avdič má jeden ze tří vazů natržený lehce, dva jsou natažené. Operace není nutná, postačí konzervativní léčba. Bude měsíc mimo hru," řekl lékař brněnských fotbalistů Šimon Ondruš.

Po zlomenině jařmové kosti v utkání v Jablonci se už zapojil do plné přípravy Milan Lutonský, se kterým počítal trenér Petr Čuhel už do dnešního přípravného utkání v Nitře. Vzhledem k nezpůsobilému terénu se ale zápas neuskuteční.

Čuhel bude mít od pondělí k dispozici obě zimní posily Brňanů záložníka Tomáše Frejlacha a útočníka Miroslava Markoviče, kteří doléčili zranění kotníků.

Reklama

Související témata: