Hlavní obsah

Původně to měl být centr na Lafatu, culil se autor parádního gólu Krejčí

Olomouc

Sparťanský záložník Ladislav Krejčí je opět ve formě. Nejenže připravuje góly spoluhráčům, ale střílí je i sám. Po dvou trefách do sítě Hradce, vstřelil důležitý první gól i v sobotu v Olomouci. Navíc to byl oku lahodící zásah do levého horníku rohu branky. Jak ale přiznal po zápase, trochu nechtěný...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí s Václavem Kadlecem oslavují druhý gól v Olomouci.

Článek

Jak je to s vaší kopací technikou, ptám se proto, jestli ten výstavní gól byl původně nepovedeným centrem, nebo zda jste chtěl balón takhle poslat do sítě?

S kopací technikou to je snad v pohodě (smích). Ale popravdě řečeno, viděl jsem Davida Lafatu, jak jde na přední tyč. Chtěl jsem centr pěkně utáhnout, aby to byla rána a míč k němu proletěl. Jenže mi v tom okamžiku skočil a byla z toho parádní střela do horního růžku branky.

Takže s nepovedeným centrem aspirujete minimálně na nejhezčí gól měsíce, ne-li roku...

Je pravda, že byl pěkný. Kdyby byl i chtěný, měl bych z něj ještě hezčí pocit.

Vy jste ještě před tím trefil tyč. Co chybělo?

Pár centimetrů. Chtěl jsem obstřelit gólmana, což se povedlo, ale mělo to jít o kousíček víc do brány.

Josef Hušbauer před vámi zatřásl břevnem. Neříkali jste si, že vám paní Štěstěna tentokrát nebude nakloněna?

To mě ani nenapadlo! Věřil jsem, že zápas zvládneme a gól dáme, nakonec to tam po té mojí trefě padlo ještě dvakrát.

Přeci jenom vyhrát během čtyř dnů v Olomouci dvakrát a převálcovat ambiciózní Sigmu, to se hned tak nepovede. Kde vidíte příčinu?

Do zápasu jsme šli s tím, že na ně vlítneme. Budeme je presovat hodně vysoko, podobně jako Plzeň, a všichni jsme pro to udělali maximum. Nakonec z toho byly tři góly a další šance. Musíme ještě zapracovat na koncovce, abychom je proměňovali i v dalších zápasech.

Nic lepšího vás asi před derby potkat nemohlo...

Nálada v týmu je už dlouhý čas výborná. Jdeme za svým cílem, a tohle byl další důležitý krok. Věřím, že zvládneme v pohodě i derby.

Napadlo vás v průběhu zápasu, že hrajete i o skóre, které může hrát na konci jara  rozhodující roli?

To mě nenapadlo. Měl jsem co dělat sám se sebou. Hrálo se ve vysokém tempu, takže jsem toho měl plné kecky. Nad tím jsem nepřemýšlel.

Odstřihli jste touto výhrou Sigmu z boje o titul?

Do konce ligy je ještě daleko. Olomouc byla ale za námi, proto bylo důležité tohle utkání zvládnout, abychom si udrželi odstup. To se povedlo, i když Sigma není jednoduchý soupeř.

Sparta hraje momentálně výborný fotbal. Dá se říct, že jste teď na výkonnostním vrcholu?

My se takhle snažíme hrát každé utkání a v poslední době se nám to daří. O vrcholu bych ale nemluvil, nějaké místo pro zlepšení naší hry ještě existuje. Máme pořád na čem pracovat.

Reklama