Hlavní obsah

Při sobotním derby bude v ulicích Prahy hlídkovat 300 policistů

Praha

Více než tři stovky policistů dohlédnou na bezpečnost při sobotním fotbalovém derby mezi Spartou a Slavií. V pohotovosti budou příslušníci dopravní, pořádkové i kriminální služby, krajské a speciální pořádkové jednotky, antikonfliktního týmu a rovněž psovodi a policisté na koních. Dohlížet budou i na plánovaný pochod fanoušků Slavie na Letnou. Sdělila to mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté dohlíží na fanoušky Slavie při protestech v Edenu.

Článek

"V případě příznivého počasí policie plánuje i nasazení policejního vrtulníku, který je v podobných bezpečnostních opatřeních nezbytným pomocníkem," uvedla mluvčí Andrea Zoulová.

Policisté spolupracují rovněž se zástupci obou klubů, pražským magistrátem, dopravním podnikem, městskou policií i pořadatelskou službou. Stadión na Letné bude otevřen od 18 hodin, začátek utkání je v 19:15.

"Prioritou bude zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a to zejména s ohledem na oznámené shromáždění fanoušků SK Slavia Praha s následným pochodem od Edenu ke stanici metra Strašnická a dále z Václavského náměstí přes Staroměstské náměstí, Čechův most, Letenské sady na letenský stadión," popsala Zoulová.

Policisté budou shromáždění a následný průvod monitorovat a společně se strážníky zajišťovat dohled nad veřejným pořádkem. "V tomto ohledu policie apeluje i na obyvatele z okolí letenského stadiónu a prosí je o maximální pochopení, trpělivost a spolupráci, zejména s ohledem na omezenou kapacitu parkovacích míst a případnou hlučnost," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata: