Hlavní obsah

Barošův start proti Spartě je spíše nepravděpodobný

Ostrava

Start ostravského fotbalisty Milana Baroše proti Spartě je stále nejistý. Jednatřicetiletý útočník Baníku, který se zotavuje po zranění lýtka na pravé noze, se chce definitivně rozhodnout až po pátečním tréninku. Jeho účast v sobotním ligovém utkání se však jeví spíše méně pravděpodobně.

Foto: Aleš Krecl

Nastoupí Milan Baroš proti Spartě?

Článek

Baroš odstoupil 6. dubna ze zápasu proti Liberci s pohmožděným lýtkem a po několikadenním klidu v pondělí proti Mladé Boleslavi nehrál. "Jeho stav je o dost lepší, ale poslední rozhodnutí necháváme na něm. Zdravotní stav se pořád vyvíjí a uvidíme, jak to bude vypadat před utkáním," řekl dnes na tiskové konferenci ostravský trenér Martin Pulpit.

Přestože Barošův start nevyloučil, klíčový hráč Baníku zřejmě duel se Spartou vynechá a připraví se na další dvě ligová kola, ve kterých tým čekají důležitá střetnutí proti Jihlavě a Brnu. "Nečeká nás jen Sparta, je pak před námi ještě sedm dalších utkání, ve kterých potřebujeme, aby nám Milan Baroš pomohl. Ale jak už jsem řekl, definitivně se o jeho startu rozhodne před zápasem," řekl Pulpit.

Baník by Baroše v sestavě potřeboval, tým už 306 minut nedal gól. Posledním střelcem byl právě vigantický rodák, který hattrickem skolil Hradec Králové. Od té doby Ostravané třikrát za sebou prohráli bez vstřelené branky a opět se propadli do pásma bezprostředního ohrožení sestupem.

Reklama

Související témata: