Hlavní obsah

Střídající Kliment zachránil premiérovým ligovým gólem Jihlavě remízu

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy si udrželi v Gambrinus lize jarní domácí neporazitelnost. Od 72. minuty sice prohrávali s Teplicemi 0:1, avšak dvě minuty před koncem dokázal celek z Vysočiny po rohovém kopu srovnat. Nováčkovi zachránil remízu premiérovým gólem v nejvyšší soutěži střídající záložník Jan Kliment.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavští hráči se radují z vyrovnávacího gólu záložníka Jana Klimenta proti Teplicím.

Článek

„Jsem šťastný. Premiérová branka bude asi drahá, ale rád za ni zaplatím. Vždyť jsme díky ní vybojovali důležitý bodík. Jsem trenérovi vděčný, že mi dal aspoň v závěru důvěru," rozplýval se teprve devatenáctiletý Kliment.

Poděkoval kapitánovi týmu Vaculíkovi za perfektně načechraný centr. „Zůstal jsem na chvíli nekrytý. Povedlo se mi usměrnit balón hlavou k tyči," liboval si.

Jihlavský kouč František Komňacký ovšem přiznal, že zejména v prvním poločase na lavičce trpěl. „Byli jsme pasivní a nepřesní, nedokázali jsme si vytvořit tlak ani šance. Až po přestávkové domluvě v kabině jsme se aspoň trochu zlepšili a vůbec nejlepší fotbal jsme začali předvádět po inkasované brance. To už jsme hráli vabank. Pomohlo nám prostřídání a nakonec jsme zachránili aspoň plichtu. Musíme ji brát," měl jasno Komňacký.

Teplický trenér Zdeněk Ščasný litoval, že jeho tým nevybojoval v honbě za záchranou tři body, k nimž měl skvěle nakročeno. „O vítězství jsme přišli až v závěru, a tak jsem strašně zklamaný. Pevně jsem totiž věřil, že v Jihlavě vyhrajeme. Bohužel jsme se při standardce dopustili hrubé chyby, soupeřova hráče jsme nechali v klidu hlavičkovat. Byť takové góly občas padají i v Lize mistrů, stát se to rozhodně nemělo. V boji o udržení Gambrinus ligy je to velká ztráta, ale my musíme bojovat dál a dobře se připravit na další důležitý duel s Hradcem," hleděl Ščasný už dopředu.

Také útočník Teplic Aidin Mahmutovič smutnil, že jeho vedoucí trefa nebyla vítězná. „Velká škoda toho rohu. Jihlava si bod nezasloužila, my jsme byli celý zápas lepším mužstvem. Jenže jedno zaváhání naši snahu zhatilo," říkal mrzutě.

Reklama

Související témata: