Hlavní obsah

Ostrava - Příbram 2:0Ostrava díky Barošovi zdolala Příbram a je blíž záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Baroš 1 : 0
56. Baroš 2 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy ve 26. kole první ligy doma porazili Příbram 2:0 díky dvěma brankám Milana Baroše. Baník tak udělal důležitý krok k záchraně, když se v neúplné tabulce posunul na desáté místo s pětibodovým náskokem na sestupové příčky. Příbram nevyzrála na výborného domácího brankáře Michal Bártu a po druhé prohře pod trenérem Františkem Strakou je třináctá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Milan Baroš z Baníku a Aleš Hruška z Příbrami.

Článek

Z různých důvodů doznala sestava Ostravy hned několika změn, které však fotbalovému projevu Baníku pomohly. Koučem Pulpitem dlouhodobě opomíjený Milosavljev už ve druhé minutě vyslal kolmicí za obranu do sóla Baroše, který sice obešel gólmana, ale před prázdnou bránou mu balon odkopli obránci.

Právě Milosavljev či Lukeš vdechli ofenzivě Baníku znovu prvoligové parametry. Domácí po několika utrápených zápasech výrazně zkvalitnili kombinaci i finální fázi, daleko více s míčem hrál Baroš. Než však přišla série ostravských šancí, mohlo udeřit na druhé straně. Koukal ve 26. minutě z malého vápna vysoko přestřelil a o tři minuty nato po Jugasově průniku mohl lépe zakončit i Wágner. Domácí se hned vydali do rozhozené obrany Příbrami, Baroš obstřelil brankáře Hrušku, ale před čárou balon vykopl Mišůn.

Hruška si pak poradil s hlavičkou Kaprálika, ovšem v 36. minutě už se Ostrava dočkala. Milosavljevův centr jeden z hostujících beků odvrátil pouze před Baroše, jenž se z voleje nemýlil.

Druhá půle už byla úplně o něčem jiném. Příbram přeskupila řady, na hřiště přišel Krbeček a domácí se náhle octili pod velkým tlakem. Bárta během chvilky vytlačil táhlou ránu Krbečka, vytěsnil Wágnerovu hlavičku a konečky prstů i Jugasovu bombu.

Otevřené hry soupeře domácí využili k rozhodující akci v 56. minutě. Zřejmě nejlepší ostravský hráč Milosavljev po brejku nahrál na malé vápno Barošovi a ten ve skluzu míč umístil k tyči.

Ostrava však zdaleka neměla vyhráno. Příbram v závěru vyvinula nevídaný nápor, při němž se Baník třásl o vedení. Měl ale Bártu v oslnivé formě. Domácí gólman famózními zákroky v závěru dvakrát vychytal nebezpečného Wágnera a když už byl bez šance, tak ho po hlavičce Trappa na brankové čáře zastoupil Droppa.

Příbram tak nepotvrdila poslední domácí výhru nad pražskou Slavií a o udržení v lize ještě bude muset bojovat.

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 36. a 56. Baroš. Rozhodčí: Ardeleánu - Filípek, J. Paták. ŽK: Baroš - Mišůn. Diváci: 4470.
Ostrava: Bárta - Stožický, Vomáčka, Kaprálik, Stronati - Fantiš (82. Kraut), Droppa, Lukeš, Milosavljev - Baroš (89. Baránek), Staško (65. Soukup). Trenér: Pulpit.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško (46. Krbeček) - Koukal (60. Šlapák), Tarczal, Mašán (78. Trapp), Pilík - Střihavka, Wágner. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: