Hlavní obsah

Tým vybraný fanoušky by měl na titul, tvrdí držitel Zlatého míče Nedvěd

Praha

Více než 105 000 hlasujících fanoušků se zapojilo do ankety Jedenáctka dvacetiletí Gambrinus ligy, kterou připravil Sport.cz ve spolupráci s Ligovou fotbalovou asociací. Od poloviny března do nedělní půlnoci vybírali nejlepší hráče na jednotlivé posty z fotbalistů, kteří v nejvyšší soutěži za uplynulých dvacet let odehráli nejméně šedesát zápasů.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP a Fotobanka Profimedia

Článek

„Velice těžké muselo být už sestavení samotných desetičlenných nominací na každý post, natož pak vybrat toho nejlepšího hráče. Vždycky jsem upřednostňoval týmové úspěchy a cenil jsem si těch individuálních. Když ale fotbalista vyhraje v hlasování fanoušků, je to velká pocta, které si velmi váží," říká podle příznivců nejlepší levý záložník Pavel Nedvěd.

„Jestliže jsem se například já stal vítězem mezi levými záložníky ve velice silné konkurenci borců, kteří na této pozici ligou prošli, pak to znamená, že jsem v lize zanechal výraznou stupu, protože v ní nehraji od poloviny roku 1996, a přesto na mě fanoušci nezapomněli. Jedenáctka, kterou nakonec svými hlasy vybrali, je velice silná. S chutí bych si v ní zahrál, protože by při nejlepší výkonnosti svých členů měla na boj o titul," tvrdí Nedvěd. V obdobném duchu hovořili i ostatní vítězové na jednotlivých postech.

Nedvěd absolutním vítězem

Dohromady hlasovalo během dvou měsíců na sto pět tisíc fanoušků. Největším suverénem se stal právě Nedvěd. Bývalý hráč Sparty získal 10 775 hlasů a druhý v pořadí Vladimír Šmicer o osm tisíc méně.

Nejtěsnějším soubojem v Jedenáctce 20 let Gambrinus ligy byl ten o nejlepšího levého obránce. Druhý Michal Kadlec prohrál s vítězným Davidem Limberským o pouhých pět set hlasů. Poměrně těsný byl i souboj o pravého beka, v němž Zdeněk Grygera porazil o sedm set hlasů Františka Rajtorala z Plzně.

Slavnostní večer 3. června

Jedenáctka 20 let Gambrinus ligy je u konce, již teď ale Ligová fotbalová asociace připravuje pro nadcházející sezónu další projekty a aktivity pro fanoušky. Uvažuje společně se Sportem.cz například o jedenáctce probíhajícího ročníku.

„Hlasování jsem sledoval a jsem příjemně překvapený. Očekával jsem, že zájem o ankety mezi fanoušky bude, ale že půjde do desítek tisíc, v případě Jedenáctky přes sto tisíc, to jsem nepředpokládal. Svědčí to o tom, že zájem o fotbal u nás je. Všechny projekty LFA, k nimž patří i nové webové stránky obou nejvyšších soutěží a juniorské ligy, nová trofej pro mistra ligy nebo hlasování o hráče a trenéra měsíce, děláme pro fanoušky a ti svými masovými reakcemi potvrzují jejich opodstatnění. Na vylepšení image touto formu budeme dál pracovat," řekl Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Výsledky Jedenáctky 20 let Gambrinus ligy stejně jako dalších anket vážících se k tomuto jubileu budou vyhlášeny na galavečeru 3. června od 20.00 hodin ve vinohradském divadle v přímém přenosu České televize.

Je dobře, že Gambrinus liga vytváří pro své fanoušky nové projekty?
Ano
91,8 %
Ne
8,2 %
Celkem hlasovalo 15596 čtenářů.

Reklama