Hlavní obsah

Bod může mít cenu zlata, ale někteří hráči mě nasr..., zlobil se kouč Příbrami Straka

Hradec Králové

Příbram si odvezla v úterý večer z Hradce Králové cenný bod, který Středočechy hodně přiblížil ligové záchraně. Domácí Votroci naopak ještě víc zabředli do sestupového bahna a zbývá jim už jen teoretická šance na udržení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský trenér František Straka.

Článek

Příbramský kouč František Straka byl sice spokojený s bodem, ale nikoliv s výkonem. „Splnili jsme cíl, neprohráli jsme tu, ale přesto jsem nasr... na některé hráče. V posledních sekundách zápasů při standardní situaci nám takhle nemůže propadnout balón, aby z toho měl soupeř tutovou šanci a my bychom nakonec odjeli s prázdnou kasou. Zachránil nás Aleš Hruška, který podal vynikající výkon," pochválil brankáře Straka s tím, že oproti propadáku doma s Olomoucí, hráči tentokrát bojovali.

„To byla největší šance domácích. Balón mě trefil do ruky a vyrazil jsem ho. Ty další jejich pokusy už tak nebezpečné nebyly. On to byl vůbec zápas bez velkých šancí. Pro nás je důležité, že jsme získali bod. Jistotu záchrany ale ještě nemáme. Tu musíme potvrdit v neděli doma s Brnem. Výsledek z Hradce nás ale určitě nakopne," říkal s úsměvem gólman, který znovu potvrdil, že je nejlepším hráčem Příbrami a tým dokáže v kritických chvílích podržet.

Kulič: Zbývá jen doufat

Hodně zklamaný odcházel z trávníku zkušený domácí matador Marek Kulič, který měl už v prvním poločase velmi dobrou možnost skórovat.

„Je to hrozná škoda. Tenhle zápas jsme potřebovali vyhrát. Bod pro nás nic neřeší, je to strašně málo," kroutil smutně hlavou. „Sám jsem měl šanci v první půli, ale zblokovali mi to obránci, pak ještě jednu, bohužel to nevyšlo. A nakonec mohl rozhodnout v posledních sekundách Uškovič. To by byla paráda! Bohužel... My jsme byli hrozně nervózní, zkazili jsme spoustu přihrávek. Teď nám nezbývá, než to ještě zkusit a doufat v zaváhání dalších týmů, hrajících o záchranu. Jenže v neděli hrajeme v Edenu s rozjetou Slavií a končíme doma s Plzní, hrající o titul," dodal s tím, že ho nejvíc mrzí ztráty se Slováckem a Mladou Boleslaví.

Trenér Hradce Luboš Prokopec vytýkal svým hráčům prohospodařenou první půlhodinu. „Míče jsme zbytečně nakopávali, místo abychom hráli kombinačně a po stranách. Později se naše hra zlepšila, ale pořád nám chyběla přesnější finální přihrávka a větší důraz v šestnáctce soupeře, který dobře bránil. Teď nám zbývá už jen teoretická naděje, ale to neznamená, že se o ni nepopereme. Tohle mužstvo hraje i svoji budoucnost."

Reklama

Související témata: