Hlavní obsah

Závěr určitě nevypustíme, slíbil kouč Hradce Prokopec

Hradec Králové

Bitva s Příbramí byla v podstatě poslední reálnou šancí Hradce na záchranu v Gambrinus lize. Bezbranková remíza odsunula jeho naděje do teoretické roviny. Přesto mladý kouč Luboš Prokopec boj nevzdává.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký trenér Luboš Prokopec.

Článek

V čem vidíte příčiny, že jste Příbram doma neporazili?

Cítíme veliké zklamání, s Příbramí jsme pro zachování větší šance na záchranu museli vyhrát. Bohužel se to nestalo a bod je pro nás strašně málo. Prvních třicet minut jsme jen nakopávali míče, místo abychom hráli po zemi, dostávali se do centrů a ze stran se prosazovali jeden na jednoho a vytvářeli si šance. To se změnilo a měli jsme pár možností, kdy jsme mohli dát gól. Po změně stran Příbram dobře bránila, podnikala nepříjemné kontry. Nám chyběly především lepší finální přihrávka a větší agresivita v šestnáctce soupeře.

Jak vám bylo při velké šanci Uškoviče v posledních sekundách zápasu?

Nám ten čas strašně utíkal, zatímco Příbrami se vlekl. Měli jsme ještě poslední standardku a šanci. Kdybychom ji proměnili, byl bych tu teď šťastný. Bohužel, šťastnější byl kolega Straka. Měli jsme smůlu.

Nakolik ještě věříte v záchranu?

Dokud ještě nějaká šance existuje, tak v ní věříme. Teď už to je ale v teoretické rovině. Máme před sebou dva zápasy s kvalitními mužstvy. Hrajeme i o svoji budoucnost. Jsme zklamání, ale rozhodně nám není jedno, jak to dopadne. Určitě závěr nevypustíme.

Soupeři už vás odepisují, může to být pro závěr ligy trochu výhoda, že by Hradec třeba podcenili?

Nás už všichni odepisují sedm kol, za poslední čtyři zápasy jsme udělali jen čtyři body, takže jako výhodu to nevidím. Uděláme ale maximum, abychom ještě něco uhráli.

Reklama