Hlavní obsah

Trenér Pulpit si pustil pusu na špacír a okamžitě v Baníku skončil

Ostrava
Aktualizováno

Martin Pulpit už není trenérem Baníku Ostrava. Ve čtvrtek byl odvolán na základě svých výroků v rozhovoru, který přinesl deník Sport pod titulkem "Házeli mi klacky pod nohy". V sobotním závěrečném utkání sezóny s Jabloncem povede slezský tým trojice Tomáš Bernady, Radomír Korytář a Vít Baránek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Odvolaný Martin Pulpit.

Článek

Mimořádnou zprávu oznámil novinářům předseda představenstva FC Baník Ostrava Petr Šafarčík na dnešní pravidelné tiskové konferenci před víkendovým prvoligovým zápasem.

„Představenstvo klubu dnes dopoledne rozhodlo o okamžitém odvolání Martina Pulpita z funkce hlavního trenéra A-týmu včetně asistentů pana Matejky a pana Rejmona. Sobotní utkání s Jabloncem odtrénuje realizační tým ve složení Tomáš Bernady, Radomír Korytář a Vít Baránek."

Na otázku, co bylo důvodem odvolání trenéra Pulpita a jeho dvou spolupracovníků před posledním ligovým utkáním v sezóně, Šafarčík odpověděl:

„Důvodem je porušení pravidel komunikace klubu, konkrétně vystoupení pana Pulpita v dnešním vydání deníku Sport. Klub jako Baník něco takového tolerovat nebude." A na doplňující otázku, které odpovědi vedení klubu namíchly, šéf Baníku odpověděl, že kdo si článek přečte, ihned bude vědět, které to jsou.

Martina Pulpita se evidentně dotkly informace, že Baník v posledním měsíci už začal hledat jeho nástupce a s ním dále nepočítá, byť splnil svůj hlavní úkol a tým v lize zachránil. „Nejsem hluchý ani slepý. Věděl jsem, že manažer Slončík jedná s trenérem Svědíkem. Nepřipadalo mi to etické ani profesionální," řekl Sportu a přidal věty, které nejspíše způsobily jeho okamžitý konec v Baníku.

Pulpit: Házeli mi klacky pod nohy, do zad mi někdo vrážel nůž

„Znovu opakuju, cíl jsme splnili. Nemusím asi nikomu popisovat, v jaké situaci a atmosféře jsme pracovali zvláště ve chvíli, kdy se blížilo rozhodnutí města o tom, zda odkoupí Bazaly, a kdy nebylo jisté, jak to dopadne. Akorát mám trochu otlučená kolena od toho, jak mi někteří lidé házeli klacky pod nohy. A trochu mě bolí záda od toho, jak mi do nich někdo vrážel nůž."

Koho měl trenér Pulpit na mysli, kdo mu házel klacky pod nohy a do zad vrážel nůž, neřekl. „To nebudu v žádném případě specifikovat."

Šafarčík potvrdil už známou informaci, že ve středu 5. června se sejde na řádném zasedání představenstvo Baníku a rozhodne mimo jiné o složení realizačního týmu u prvoligového mužstva pro příští sezónu.

O možnostech trenéra Pulpita v Baníku, nebýt jeho osudného rozhovoru s deníkem Sport, předseda představenstva ostravského fotbalového klubu uvedl: „Měli jsme spolu jasnou dohodu, že do 5. června připraví zhodnocení sezóny, týmové i individuální, a svoji představu na sezónu příští. Smlouva mu končila 30. června a on dobře věděl, že o jejím případném prodloužení se bude rozhodovat 5. června."

Reklama

Související témata: