Hlavní obsah

Dělbuch předčasně ukončil přípravné utkání Sparty. Je mi líto našich slušných fanoušků, říká Vaclík

Bad Leonfelden
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty nedohráli páteční přípravný zápas na soustředění v Rakousku proti Admiře Wacker Mödling. V 55. minutě totiž pravděpodobně z kotle Sparty přiletěl směrem k trávníku dělbuch a rozhodčí po poradě s kapitány obou týmů duel předčasně ukončil. V dalších přípravných zápasech Slavia překvapivě remizovala s Bernem a ostravský Baník porazil polský Rybnik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty na hrací ploše - ilustrační foto.

Článek

Admira, devátý tým uplynulého ročníku nejvyšší rakouské fotbalové ligy, se dostala do vedení už v páté minutě, kdy se po rohu trefil Issiaka Ouedraogo. Po přetahované, kdy týmy střídavě přebíraly iniciativu, se prosadil sparťan David Lafata, který hlavou usměrnil do branky centr Tomáš Přikryla a ve 25. minutě vyrovnal.

Další gól už ale ani na jedné straně nepadl. V 55. minutě bylo utkání za stavu 1:1 přerušeno kvůli dělbuchu na hrací ploše. Po následné poradě s kapitány sudí utkání v 60. minutě definitivně ukončil.

Podle vyjádření na oficiálním klubovém webu Admiry petarda přilétla z kotle sparťanských fanoušků a zranila pomezního sudího. Poblíž byl také letenský kustod David Matěka, s kterým výbuch podobně otřásl. Podle dostupných informací jsou oba už v pořádku.

Vaclík se čertil

Své rozhořčení z takového chování neskrýval ani brankář Pražanů Tomáš Vaclík. „Je mi líto našich SLUŠNÝCH fanoušků, kteří za námi vážili dalekou cestu a dopadlo to takhle," napsal na Twitteru, přičemž příspěvek doplnil hashtagem s textem „nechápu některé jedince".

„Jsme rádi, že za námi fanoušci vyrazili a přijeli nás podpořit, ovšem některý z diváků pokazil výlet sparťanským fanouškům a oběma týmům zničil velmi kvalitní zápas," uvedl na internetových stránkách Sparty vedoucí mužstva Miroslav Baranek.

Pražané v předešlých zápasech na soustředění porazili Kecskeméti 3:1 a Legii Varšava 1:0. V sobotu je čeká souboj s týmem Vorwärts Steyr z rakouské regionální ligy.

Slavia remizovala s Bernem, Baník porazil Rybnik

Fotbalisté pražské Slavie sehráli remízové utkání na hřišti favorizovaného švýcarského týmu, Bernu. Obě branky hostů přitom vstřelil záložník Martin Juhar. Slavia sice dvakrát vedla, ale v úplném závěru nakonec  o výhru přišla. Zápas skončil výsledkem 2:2, Bern skóroval v obou případech z pokutových kopů.

Ostravský Baník si poradil s druholigovým polským celkem Rybnik. Po brankách Kukece a Byrtuse zvítězil 2:1.

Přípravné fotbalové utkání Rakousko:
Sparta Praha - Admira Wacker Mödling 1:1 (1:1) - ukončeno v 60. minutě po vhození dělbuchu na hřiště
Branky: 23. Lafata - 5. Ouedraogo.
Sestava Sparty: Vaclík - Pauschek (46. Kadeřábek), Polom, Holek, Hybš - Vacek, Vácha, Hušbauer - Kadlec, Přikryl - Lafata. Trenér: Lavička.
Další přípravná utkání:
Young Boys Bern - Slavia Praha 2:2 (0:1)
Branky: 52. Costanzo z pen., 85. Kubo z pen. - 34. a 73. Juhar.
Sestava Slavie: Čontofalský - Dostál (46. Kolařík), Nitrianský, Bortel, Čonka - Gecov - Mičola, Zmrhal, Juhar (85. Koreš) - Kisel (80. Šimeček) - Škoda (46. Fenin). Trenér: Petrouš.
Baník Ostrava - ROW Rybnik (Pol.) 2:1 (1:1)
Branky: 42. Kukec, 90. Byrtus - 21. Cisse.
Sestava Ostravy:
I. poločas: Bárta - Byrtus, Frydrych, Vomáčka, Dedić - Kukec, Foltýn, Šichor, Milosavljev - Rolinc, Kraut.
II. poločas: Pavlenka - Zawada, Baránek, Vomáčka, Dedić - Byrtus, Šichor, Vašenda, Holzer - Kukec, Kraut. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: