Hlavní obsah

Věřím, že kádr má pořád svou sílu, říká liberecký manažer Nezmar

Liberec

Éra po Jiřím Štajnerovi. I tak se dá nazvat nastávající období v libereckém Slovanu, který se chce i bez své ikony a ofenzivního lídra poprat o pohárové příčky ve fotbalové Gambrinus lize a uspět i na evropské scéně. „Věřím, že jsme schopni vyhrávat i bez Jirky. Náš kádr má pořád svou sílu,“ tvrdí sportovní manažer klubu Jan Nezmar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní manažer Slovanu Liberec Jan Nezmar.

Článek

Jak velkým zásahem do kádru je odchod Jiřího Štajnera do Mladé Boleslavi?

Je jasné, že náš tým po svém přestupu opustil jeden z ústředních stavebních kamenů sestavy. Dlouho jsme se už v průběhu jarní části zamýšleli nad tím, jak se situace kolem něj vyvine. Nakonec se otázka vyřešila sama, když Jirka získal angažmá v Mladé Boleslavi. Jsme zvědavi, jak bude naše mužstvo bez Štajnera vypadat. Věřím ale, že jsme schopni vyhrávat zápasy i jiným způsobem, než za jeho přítomnosti na hřišti. Náš kádr má pořád svou sílu, protože další opory zůstávají.

O některé další klíčové hráče ale byl velký zájem. Jaký je aktuální stav?

Spekulovalo se o odchodech Keliče, Rabušice, Kušníra. Předpokládáme ale, že po dobu našeho účinkování v kvalifikaci o Evropskou ligu nikdo neodejde. Těší nás, že se nám podařilo udržet Rybalku.

Co byste řekl na adresu nejnovější posily Kalitvinceva?

Vnímám ho jako velký talent se zajímavou perspektivou. Přichází na hostování z Dynama Kyjev, kde by vzhledem k tamní konkurenci neměl asi herní vytížení, jaké by pro svůj posun v kariéře potřeboval.

A další přesuny v libereckém výběru?

Šanci dostane slovenský útočník Szabo i jeho krajan Hroššo, který doplní brankářský post. Před zraněním měl výbornou formu a věříme, že usilovnou prací i díky podmínkám v Liberci se mu vrátí předešlá výkonnost. Hadaščok je zpátky z hostování v Hradci Králové. A z juniorky se s týmem připravuje Pokorný. Jednáme o hostování Obročníka, Jance a Mustaphy v jiných klubech, protože na jejich pozice máme další hráče a zmíněná trojice by zatím neměla ve Slovanu výraznější uplatnění.

Reklama

Související témata: