Hlavní obsah

Gecov vždycky rád reprezentoval, teď ale myslí jen na úspěch se Slavií

Praha

Ještě před pár lety patřil k největším talentům českého fotbalu. Záložník Marcel Gecov si přivezl stříbrnou medaili z mistrovství světa dvacetiletých, v létě 2011 nejen zamířil z Liberce do Fulhamu, ale v nepovedeném duelu v Norsku si také připsal debut v reprezentačním áčku. O rok později odešel do belgického Gentu - a minulou zimu se vrátil do Slavie. Během jara však 25letý záložník žádný velký rozruch v Gambrinus lize nezpůsobil. Se startem nové sezóny má druhou šanci na pořádný restart kariéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Marcel Gecov střílí gól Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Před dvěma lety jste debutoval v národním týmu. Jak daleko, či blízko jste k návratu do reprezentace vzhledem k tomu, že Slavia chce zpátky do ligového popředí?

Pokud chce jedinec pomýšlet na své nejvyšší mety, musí se dařit celému týmu. Pak mužstvo přitáhne pozornost na sebe i na individuality. Netroufám si říci, jak daleko národnímu týmu nyní jsem. Reprezentovat pro mě vždy byla čest, ale teď o tom nepřemýšlím.

V zimě jste se vrátil z Belgie do svého mateřského klubu, abyste oživil kariéru. Jak jste byl se svým jarním účinkováním ve Slavii spokojený?

Moc se mi nechce hodnotit věci zpětně. Angažmá ve Slavii si užívám, zápasy během vítězné série v závěru ligy mě maximálně bavily. Celkově jsme však ambice klubu nenaplnili, a tak je zbytečné hodnotit ambice mé osobní.

Slavia má pár mazáků a spoustu mladíků. Není mladá až moc?

Nemyslím si. Věk nemusí hrát velkou roli. Všichni na to mají a jde spíš o to, jak se s tím vyrovnají psychicky. Navrátilec Radek Černý se ukazuje i v kabině jako velká osobnost, spolu s Kiselem a Čontofalským patří ke zkušeným profíkům, od nichž se máme co učit. V týmu panuje konkurence, ale zdravá. Jsme přece Slavia, musíme mít všechna místa v sestavě zdvojená.

Klub chce zpátky na špici tabulky, o pohárech však nemluví. Ani vy?

Vyhlašovat útok na poháry je hodně ošemetné. Hrozně důležitý bude začátek soutěže, musíme se soustředit na každý zápas. To je podstatnější, než myslet na poháry.

Probudí se konečně slávističtí útočníci? V minulé sezóně jejich roli střelce znovu suploval záložník Kisel.

Podle mě je úplně jedno, kdo góly dává. Rozhodující je koncepce, kterou chceme hrát. A není nic špatného, když pak společné úsilí korunují záložníci nebo stopeři.

Reklama

Související témata: