Hlavní obsah

Dukly jsme se nebáli, chtěli jsme si premiéru užít, přiznal znojemský střelec Hrošovský

Praha

Pro Znojmo se stal dvacetiletý slovenský záložník Patrik Hrošovský v pátek večer hrdinou. Obranu Dukly proháněl od začátku zápasu. Po nějaké premiérové trémě v nejvyšší soutěži ani památky. Čtvrt hodiny před koncem zápasu srovnal na konečných 1:1 prvním historickým gólem Znojma v nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Znojemský Patrik Hrošovský (vlevo) během utkání proti Dukle.

Článek

Rozhodně to ale není žádný fotbalový zajíc. S fotbalem začínal v rodné Prievidzi a pokračoval ve vyhlášené slovenské akademii v Trenčíně. V osmnácti letech přestoupil do Plzně, ale šanci nedostal, takže putoval po hostování v Sokolově a Ústí nad Labem. Do Znojma přišel letos na začátku července.

„Je to skvělý pocit. První start v lize a hned gól. Co si víc mohu přát. Navíc jsme si odvezli bod z Julisky, který pro nás má velkou cenu. My jsme skutečně jeli do Prahy s tím, že tu můžeme bodovat. Nebyl důvod mít nějaký strach. Spíš jsme byli plní očekávání, jaké to bude v nejvyšší soutěži. Těšili jsme se na Gambrinus ligu. Prvoligových nováčků nás bylo v mužstvu sedm. Nijak jsme premiéru neřešili, chtěli jsme si ji hlavně užít, což se povedlo,“ liboval si po utkání.

Trefa bude drahá

Když přišla řeč na to, co ho bude vstřelený gól stát, jen pokrčil rameny... „Nevím, ale laciné to nebude.“ Navíc od něho rozhodně nikdo branku nečekal. Na ty jsou ve Znojmě jiní střelci, třeba velezkušený bývalý reprezentant a král střelců ligového ročníku 2003/2004 v dresu Baníku Marek Heinz. „Rozhodně nepatřím mezi vyhlášené střelce. Proti Dukle to do brány padlo mně, příště se to povede někomu jinému. Podstatné ale je, abychom sbírali body. Před gólem jsem si ani nekřikl o míč, ale Radim Nepožítek mě dobře viděl a poslal mi perfektní míč, pak už stačilo si ho připravit a vystřelit,“ říkal skromně mladý rychlonohý záložník.

I když nejvyšší soutěž nikdy nehrál, nijak ho nezaskočila. „Určitě je jiná, oproti tomu, co jsem dosud poznal. Především po taktické stránce a hráči jsou kvalitnější. My jsme se ale dobře připravili,“ pravil spokojeně. Kolena se jemu ani spoluhráčům nerozklepala ani po inkasovaném gólu. „Nebyl důvod. Prostě jsme dostali gól, to se stává i jiným týmům. Zvedli jsme hlavy a hráli dál. Vyplatilo se to,“ dodal.

Po změně stran Znojmo Duklu pořádně zmáčklo... „Trenér nám o půli řekl, abychom se víc vytáhli dopředu, protože v závěru prvního poločasu nás Dukla trochu zatlačila. Snažili jsme se vysunout náš obranný blok, což se nám docela povedlo a Duklu jsme přehrávali a zaslouženě vyrovnali. Hlavně, aby se nám dařilo i v dalších zápasech,“ přál si sympatický znojemský hrdina.

Reklama