Hlavní obsah

Slovácko otočilo zápas s Jihlavou díky povedeným standardkám

Uherské Hradiště

Přestože fotbalisté Slovácka postrádali zraněného habána Libora Doška, dokázali se v zápase Gambrinus ligy s Jihlavou dvakrát brankově prosadit po standardních situacích a otočit utkání na 2:1 ve svůj prospěch.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Lukáš Fujerik ze Slovácka (vpravo) v souboji s Milanem Kopicem z Jihlavy.

Článek

Úplně na konci první půle dokázal srovnat po Valentově přímém kopu navrátilec z Mladé Boleslavi Ondřejka a tři minuty před závěrečným hvizdem zajistil týmu z Uherského Hradiště rovněž hlavou vítězství záložník Vlastimil Daníček.

„Určitě jsem nepodal optimální výkon, ale to, že jsem na poslední chvíli zařídil našemu mužstvu tři body, všechno přebíjí. Jsem neskutečně šťastný. I bez Doška jsme dokázali skórovat ze standardek," těšilo Daníčka.

Prozradil, že rozhodující branku vstřelil po nacvičeném signálu. „Normálně chodím při trestňácích na přední tyč a Honza Trousil na zadní. Truska mi řekl, že si to tentokrát vyměníme. Zatímco se hostující zadáci zřejmě soustředili především na něj, já jsem zůstal na okamžik neobsazený. Trkl jsem do balónu hlavou a poté jsem viděl, jak spoluhráči zvedají ruce nad hlavy. Až v tom momentě jsem uvěřil, že míč zamířil do sítě," líčil navýsost spokojený Daníček.

Obrovskou radost z tříbodového zisku měl i kouč Slovácka Svatopluk Habanec. „V úmorném vedru jsme vydřeli strašně důležitou výhru. Přitom první poločas nebyl z naší strany vůbec dobrý a mohli jsme být moc rádi za gól do šatny na 1:1. Po pauze jsme se ale výrazně zlepšili a s trochou štěstí se nám povedlo dovést střetnutí do úspěšného konce," liboval si.

Smutek na duši mu ovšem přineslo smolné zranění střelce Doška, jemuž už jen dvě přesné trefy chybějí ke členství v elitním Klubu ligových kanonýrů. „Na pátečním předzápasovém tréninku si bohužel přisedl nohu a má natržené postranní vazy. Léčit se bude čtyři až šest týdnů. Je to pro nás hodně citelná ztráta, zvažujeme, že se po nějakém útočníkovi poohlédneme," prozradil Habanec.

Jihlavě se nepovedlo napravit si na Slovácku pošramocenou reputaci po premiérovém domácím debaklu se Spartou. „Týden se na standardky domácích připravujeme, a pak z nich stejně dostaneme dva góly, byť nejnebezpečnější hlavičkář Došek nenastoupí," nechápal trenér celku z Vysočiny František Komňacký. Domníval se, že si jeho mužstvo zápas prohrálo v první půli. „V ní jsme mohli navýšit jednogólové vedení, avšak místo toho jsme takřka v poslední vteřině inkasovali," štvalo ho.

Přestože se nová sezóna teprve rozbíhá, Komňacký už začíná bít na poplach. „Po dvou kolech Gambrinus ligy jsme bez bodu. Začíná se ukazovat, jak složitý může být druhý rok pobytu mezi elitou. Teď nám nezbývá nic jiného než konečně zabrat v dalším utkání proti Znojmu," měl jasno Komňacký, který na nepodařeném duelu našel aspoň jedno pozitivum. „Jánoš a Harba, kteří přišli v létě, prokázali, že by pro nás mohli být přínosem," vypozoroval.

Reklama

Související témata: