Hlavní obsah

V tom vedru bych nechtěl být na hřišti, ale kluci to zvládli, glosoval Šilhavý obrat Liberce proti Slavii

Liberec

Liberecký Slovan pokračuje v jarním tažení! Tým, který skvělým finišem dosáhl v minulém ročníku na třetí místo ve fotbalové lize, neztratil ve dvou podzimních kolech nového ročníku ani bod. A drží krok s Plzní a Spartou. Severočeši se ale hodně na vítězství 2:1 nad Slavií nadřeli, takže trenér Jaroslav Šilhavý si skalpu pražského soupeře hodně cenil i z pohledu přípravy na čtvrteční pohárové vystoupení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jaroslav Šilhavý.

Článek

„Všichni viděli, že zápas měl dva rozdílné poločasy. V prvním jsme byli horším týmem než Slavia. Hráli jsme špatně, bez pohybu. Slavia dominovala v agresivitě, přechodové fázi, její hráči byli silní na míči a v tom jsme se jim nevyrovnali, a proto jsme tahali za kratší konec," pustil se do hodnocení kouč Šilhavý.

Mrzelo ho, že Slovan dostal gól do šatny. „Byla to pro nás sprcha, ale naštěstí se nám povedl vstup do druhé půle. Začátek byl z naší strany velmi dobrý a dvěma góly jsme se dostali ze stavu 0:1 do vedení. A mohli jsme dotáhnout několik dalších útoků. Třeba Kušnírova šance hlavou volala po skórování. Ale pojišťovací branku jsme nepřidali. A tak se Slavia snažila s vývojem něco udělat a tlačila se dopředu a byla nebezpečná. Naše obrana v čele s brankářem Kovářem ale ošemetné situace zvládla. Jinak zápas poznamenaly klimatické podmínky a sám bych nechtěl být v tom vedru na hřišti," líčil Šilhavý.

Rybalka ztrácel míče, vysvětloval Šilhavý jeho střídání

Trochu překvapilo, že v poločase střídal záložníka Rybalku. „Prohrávali jsme a chtěli jsme něco změnit. A střídání hráčů ve středu pole bylo jednou z voleb. Rybalka do té doby ztrácel míče a byl málo nebezpečný. Čekal jsem, že hráč jeho kvalit bude hrát lépe a pokusí se mužstvo táhnout," vysvětlil liberecký trenér svoje záměry. A prozradil, že nepočítal se šetřením opor před čtvrtečním pohárem s Curychem. „Kdyby někdo měl zdravotní problémy, asi bychom k tomu přistoupili. Ale myslím si, že tři dny do dalšího zápasu jsou dostačující dobou na to, abychom zvládli zápasy po sobě, byť někteří toho měli v závěru proti Slavii takříkajíc plné brejle. Do čtvrtka budeme regenerovat a věřím, že se dobře připravíme," uvažoval kouč.

Liberečtí si rozeberou hru Curychu. „Na jejich zápase byl jako pozorovatel trenér naší juniorky David Vavruška," naznačil Šilhavý, že Slovan neponechává nic náhodě.

Trenér Slavie Michal Petrouš netajil po prohře v Liberci obrovské zklamání: „Po první půli nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli odjet s prázdnou. Jenže úvod druhého poločasu nás nezastihl v dobré formě. Během krátkého úseku jsme dostali dva góly, což byla nesmírná škoda. Soupeř se zatáhl, hrál na brejky, a přesto jsme měli dvě šance Korešem. Bohužel nám nepřálo štěstí. Máme ale v kádru hodně zkušených hráčů, kteří měli zápas dovést do bodového konce. Nezbývá nám, než si vyhodnotit příčiny porážky a příště porazit Olomouc."

Reklama

Související témata: