Hlavní obsah

Jsme Brňáci. Porazit Spartu je pro nás úplně nejvíc, tvrdí brankář Zbrojovky Hladký

Brno

V letní přípravě se dokázal prosadit v konkurenci někdejší opory vicemistrů světa do 20 roků Radka Petra i zkušeného Martina Doležala. Dvaadvacetiletý Václav Hladký si vydobyl v Brně před novým ročníkem fotbalové Gambrinus ligy pozici brankářské jedničky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brněnský brankář Václav Hladký, který si v klubu vybojoval pro novou sezónu pozici jedničky.

Článek

Překvapilo vás to?

Byl to můj dlouhodobý cíl, pro nějž jsem se snažil udělat maximum. Jsem hrozně rád, že se mi povedlo ho splnit. Moc si důvěry vážím.

Jak změnu přijal o deset let starší Doležal, jehož jste posadil na lavičku?

S Martinem jsme kamarádi, a to trvá dál. Prostě se naše role teď otočily. On toho má odchytáno mnohem víc než já, jsem mu tudíž vděčný za každou radu.

Se vstupem do sezóny jste spokojený?

Samozřejmě. Vždyť jsme urvali bodík na hřišti silného Jablonce a poté jsme doma rozstříleli 5:1 Bohemku. To považuji za velmi vydařený start. Jen mi trochu leží v hlavě ten jediný inkasovaný gól. Sice jsem na něm zřejmě svůj podíl nenesl, ale trenéři nám vytkli, že jsme měli před ním lépe komunikovat. Vezmu si to k srdci.

Jak se vám spolupracuje s novým trenérem gólmanů Barbuščákem, který ve Zbrojovce od léta působí?

Je pro nás brankáře obrovským přínosem. Jde o stoprocentního profesionála. Věřím, že mě posune výkonnostně ještě výš.

V neděli přivítáte doma Spartu. Co si od duelu s vicemistrem slibujete?

Je dobře, že k tak těžkému utkání nastoupíme se čtyřmi body na kontě. Můžeme hrát uvolněně. Strašně rádi bychom připravili nám i lidem na stadiónu stejnou radost jako na jaře, kdy se nám povedlo sparťany zdolat. Tehdy jsem střetnutí strávil na střídačce. Teď bych byl šťastný, kdybych si stejnou euforii užil přímo na hřišti. Zdá se, že utkání v Brně nebývale táhne. Přijde zřejmě hodně diváků, po delším čase by mohlo být v Králově Poli vyprodáno.

Sparťané jsou nyní pod palbou kritiky, ale pro každé ligové mužstvo je zápas s nimi asi stále vrcholem sezóny...

Pro nás zcela určitě, byť v poslední době zůstává letenské mužstvo poněkud ve stínu Plzně. Jenže my jsme Brňáci, a pro ty je porazit tým z Prahy úplně nejvíc. O Spartě to platí dvojnásobně.

Bral byste výhru 3:2 jako na jaře?

To ne. Kdybych dostal dva góly, trenér Barbuščák by se mnou minimálně dva týdny nemluvil... (smích)

Na koho si musíte dát nejvíc pozor?

Pochopitelně na střelce Lafatu. Nesmíme mu nechat příliš prostoru, jinak by s námi bylo zle. Nebude to ovšem jen o jednom fotbalistovi. Sparta má výborný tým a my musíme být mimořádně obezřetní vůči všem jejím hráčům.

Kam sahají v letošní sezóně ambice Zbrojovky?

To si po dvou zápasech netroufám předpovědět. Se zkušenými borci Janotkou, Schusterem a Kaščákem jsme ale určitě silnější než v minulé sezóně. Boj o záchranu by se nás tentokrát neměl rozhodně týkat.

Reklama

Související témata: