Hlavní obsah

Ndiaye míč nezasáhl. Klidně bych mu ten gól ale nechal, tvrdí Šírl po výhře nad Příbramí

Praha

Senegalský fotbalista Mustapha Ndiaye se sice v inkriminovaný okamžik míče nedotkl, přesto byl původně označen za střelce první branky při páteční prvoligové výhře Bohemians Praha 1905 nad Příbramí 2:0. Dodatečně bylo autorství gólu připsáno centrujícímu Radku Šírlovi. Tomu by však nevadilo, kdyby zůstal střelcem jeho spoluhráč, protože na brance má prý stejný podíl.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Klokan Radek Šírl během utkání proti Příbrami.

Článek

„Kdyby Musty nešel do souboje, tak by gól nepadl. Sice to netečoval, ale zmátl gólmana. Takových gólů padá hodně. Jsem rád, že tam naběhl," řekl po utkání novinářům Šírl. „Klidně bych mu ten gól nechal. Mně je jedno, kdo dal gól, hlavní je, že nám to pomohlo k vítězství," dodal.

V 28. minutě Šírl nejprve centroval z přímého kopu, míč se k němu vrátil, a tak ho znovu poslal do ohně. „Chtěl jsem to směřovat k bráně, ale nečekal jsem, že to takhle propadne. Rozhodně to nebyla střela," řekl bývalý hráč Sparty, Petrohradu nebo české reprezentace.

Hlavní podíl na výhře připsal fanouškům, kteří téměř vyprodali Ďolíček a vytvořili bouřlivou atmosféru. „To udělalo opravdu hodně. Najednou jsme věřili, že vyhrajeme. Ta atmosféra je opravdu jedinečná. Hráčům se pak hraje úplně jinak. Přinese to sebevědomí a následně i fotbalovost," vysvětlil Šírl.

Šírl:Trávník se ještě trhal

Ten nastoupil v Ďolíčku jako domácí hráč poprvé od roku 2002. „Ta atmosféra a vše kolem je pořád stejně jedinečné," prohlásil Šírl. Jen trávník se změnil, jelikož přes léto prošel rekonstrukcí. „Byl jsem zvyklý, že tu trávník byl nic moc. Tohle je něco jiného, ale ještě bylo cítit, že není prorostlý. Hodně se trhal. Dostal docela zabrat," dodal.

Nyní je podle Šírla potřeba, aby se Bohemians naučili hrát agresivní fotbal také venku, a ne jen doma. „Ve dvou venkovních prohrách jsme soupeře jen stínovali. Proto bylo třeba přidat důraz a agresivitu. To nám pomohlo. Musíme se takhle naučit hrát i venku," řekl Šírl.

Reklama

Související témata: