Hlavní obsah

Darida po bitvě se Znojmem: Těžknou nám nohy. Nejhorší zápas v nové sezóně, dodal kouč Vrba

Brno

Znojemský nováček držel ve svém domácím azylu v Brně krok s mistrovskou Plzní, avšak senzace se nakonec nekonala. Obhájce titulu vysvobodil ze střelecké mizérie deset minut po pauze reprezentant Darida, který zblízka zužitkoval Hořavův centr ve vítězný gól. Navzdory tomu, že Viktorka nesplnila svoji čtyřbrankovou normu z úvodu sezóny, připsala si další tři body, které ji udržely v čele tabulky fotbalové Gambrinus ligy před dosud rovněž stoprocentní Spartou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Plzeňský trenér Pavel Vrba v utkání proti Znojmu.

Článek

„Moc šancí jsme si tentokrát nevypracovali, zaplaťpánbůh, že se mi jednu povedlo proměnit. Znojmo jsme rozhodně nepodcenili. Zápasů už ale máme za sebou hodně, trochu nám tudíž těžknou nohy. Moc nám to neběhalo. Bylo to hodně těžké utkání, naštěstí z něj máme všechny body," oddechl si Vladimír Darida.

Kouč Západočechů Pavel Vrba dokonce připustil, že jeho celek zvítězil se štěstím. „Byl to vyrovnaný duel, my jsme se neprosazovali vpředu tolik jako v předchozích zápasech. Znojmo výtečně bránilo, nedávalo nám příliš prostoru. Bylo to asi naše nejhorší střetnutí v nové sezóně, avšak body jsme přece jen vydřeli, což je pro nás teď nejdůležitější. Pozorovatelům z Mariboru, s nímž svedeme bitvu o Ligu mistrů, jsme ale zřejmě pořádně zamotali hlavy," usmíval se Vrba.

Kalvoda: Hráli jsme vyrovnanou partii

Jeho protějšek, trenér Znojma Leoš Kalvoda, mínil, že jeho mužstvo mohlo na remízu dosáhnout. „Chtělo to ovšem od nás větší důraz v ofenzívě. Vzadu kluci splnili veškeré úkoly až na jednu výjimku téměř na sto procent. Musím ovšem vzít v úvahu, že Plzeň má na všech postech lepší fotbalisty než my. Jsme v této sezóně první, kdo s ní dokázal odehrát v lize vyrovnanou partii, byť jsme nakonec odešli s prázdnou. Proto pozitivní dojmy převažují, avšak musíme už začít bodovat. Nejlépe hned za týden v Jablonci. Poslední dlouho zůstat nechceme," předsevzal si Kalvoda.

Kapitán Jihomoravanů Todor Jonov byl z těsné porážky zklamaný. „Moc dobře samozřejmě víme, jak kvalitní mužstvo Plzeň má. Enormní bojovností se nám povedlo její sílu eliminovat, soupeři jsme toho příliš nedovolili.  Po pauze ale bohužel potrestal naši chybu v defenzívě," litoval zkušený stoper, který si pochvaloval atmosféru střetnutí. „Diváků přišlo překvapivě hodně. Bylo vidět, že Plzeň táhla nejen naše fandy, ale i brněnské příznivce," považoval si bulharský obránce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články