Hlavní obsah

Chtěli jsme dát trenérovi k narozeninám tři body, říká teplický asistent Hejkal

Teplice

Prvoligový fotbal poznal už na Kladně, kde byl asistentem tehdejších koučů a jeden čas vedl tým i z postu hlavního trenéra. Nyní už druhou sezónu působí Stanislav Hejkal v Teplicích. V loňském ročníku byl nejprve spolupracovníkem trenéra Lukáše Přerosta a po jeho odvolání zůstal v realizačním týmu coby asistent Zdeňka Ščasného. A nyní Hejkal prožívá společně s mužstvem úspěšné období díky výbornému startu Teplic do podzimních bojů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hráči Teplic zdraví po vítězství fanoušky.

Článek

Zdeněk Ščasný měl v pátek 56. narozeniny. Jak jste si je v týmu připomněli?

Ten den jsme zrovna cestovali autobusem k sobotnímu zápasu do Olomouce. Do hotelu nedaleko dějiště utkání jsme přijeli kvůli koloně na dálnici a dalším problémům poněkud později, než jsme plánovali. A trenérovi jsme přáli jako dárek tři body, jenže byla z toho jen remíza. Vítězství nám uteklo mezi prsty.

Celkově ale může v Teplicích panovat spokojenost.

Vstup do ligy nám vyšel. Výsledky jsou podložené i hrou a výkony. Dáváme góly po vypracovaných akcích a ještě k tomu si dokážeme vytvořit další šance.

Takže pociťujete příjemné starosti při skládání sestavy?

Ze začátku sezóny marodil Mahmutovič a nebyl ani na lavičce. Postupně se dostává do tempa, v Olomouci vstřelil důležitý gól a věříme, že bude znovu platným hráčem. Místo stopera Kaufmana jsme v průběhu zápasu v Brně proti Znojmu nasadili Jablonského, který se osvědčil i proti Dukle. Ale Kaufman dál pracuje a očekáváme, že zase přijde jeho chvíle.

Hodně se hovoří o tom, že Teplicím se povedl tah s letními posilami. Jak to vidíte?

Prosazují se Salami a Nivaldo, kteří výborně doplňují už od zimy u nás působícího Litsingiho. Ale chtěl bych připomenout, že se nikde příliš nezmiňuje Honza Krob, který se nečekaně rychle zabydlel na levé strany obrany.

Mrzí vás, že Ljevakovič nasbíral už tři žluté karty?

Loni jich obdržel dvanáct a ještě jednu červenou. To už nechceme opakovat. Je typem horkokrevného hráče a bohužel ty karty někdy dostane, už je takový. Na hru bez něj se začneme připravovat, až jeho absence bude aktuální.

Chystáte změny v kádru?

Nemáme je zatím v plánu a ani vedení klubu o posily nežádáme. Jen čekáme na uzdravení Vondráška. Nedávno jsme ale uvolnili záložníka Jursu do druholigového Ústí nad Labem. O sestavě pro zápas na Slavii je ještě předčasné hovořit, hrajeme v Edenu až v pondělí.

Reklama

Související témata: