Hlavní obsah

Krob se rychle zabydlel v Teplicích a věří v pokračování série neporazitelnosti

Teplice

Uvolněný post na levé straně teplické defenzivy po odchodech Antonína Rosy, Jakuba Podaného a Jána Chovance s nečekaným přehledem a herní jistotou zaujal Jan Krob. Šestadvacetiletý krajní obránce nechyběl v lize zatím na hřišti ani minutu a ve všech čtyřech zápasech odvedl stabilní výkony. „Vážíme si série bez porážky a chceme v ní pokračovat,“ svěřil se Krob v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radek Buchta ze Znojma (vlevo) si kryje míč před Janem Krobem z Teplic.

Článek

Čekal jste, že se hned od začátku sezóny prosadíte do základní sestavy Teplic?

Především musím říci, že mě letní zájem ze strany teplického klubu potěšil. Přestup se vyřídil během týdne, možná čtrnácti dní. Přijel jsem za týmem na soustředění do Modré u Děčína a v adaptaci nebyl problém. Snad jsem se v mužstvu už zabydlel. Cením si důvěry trenéra a věřím, že si ji uchovám i nadále.

Jak vnímáte osm získaných bodů a čtvrté místo v tabulce?

Jsme rádi, že jsme ještě neprohráli. Ten bodový přísun je příjemný, přesto si myslím, že jsme v Olomouci ztratili dva body po remíze, když jsme proti deseti neuhájili těsný náskok 2:1. Ale příště třeba můžeme dát vítězný gól v poslední minutě. Takové momenty k fotbalu patří.

V obraně nastupujete po boku zatím nepříliš známé stoperské dvojice. Jaká je mezi vámi symbióza?

Střední obránci Michael Lüftner s Davidem Jablonským tvoří jeden z nejmladších stoperských tandemů v lize. Každým dalším zápasem rostou a jen si přeji, aby to fungovalo ku prospěchu týmu. Na pravém beku momentálně hraje kapitán Milan Matula, který vnáší do hry obrany potřebnou zkušenost.

V následujícím kole se představíte v Praze proti Slavii. Pociťujete jako odchovanec konkurenční Sparty velkou rivalitu s tímto soupeřem?

Derby Sparty se Slavií jsem hrával jen ve sparťanských žácích a dorostu. V áčku Sparty jsem takový zápas na hřišti nezažil. Takže Slavii teď beru jako jakýkoli jiný ligový tým. A s Teplicemi si tam jedeme pro body.

Gambrinus ligu jste okusil už v minulosti v barvách Kladna a Českých Budějovic. A máte také poznatky ze slovenského Prešova. Můžete porovnat obě soutěže?

Česká liga je na vyšším kvalitativním stupni. Hodně ve fotbale dělají i stadióny a zázemí, které na Slovensku chybí. Rovněž tam není finanční podpora.

Reklama

Související témata: