Hlavní obsah

Je to moje chyba, vzal jablonecký trenér Skuhravý divokou remízu na sebe

Jablonec nad Nisou

Desetigólová přestřelka v Jablonci neměla vítěze! Přitom domácí tým nedlouho před koncem vedl 5:3 a kráčel ke třem bodům, jenže v tu chvíli odepisovaný nováček ze Znojma senzačně v závěru zabojoval a v nastaveném čase druhého poločasu uštědřil favoritovi šokující ránu. A diváci, kteří předtím aplaudovali pohledným akcím severočeského celku, vyprovázeli po nevídané remíze 5:5 domácí celek do kabin pískotem. Totální selhání Severočechů vzal na sebe konsternovaný kouč Roman Skuhravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný jablonecký trenér Roman Skuhravý.

Článek

Jak je trenérovi favorita po nečekaně divokém zápase?

Dnes budu trošičku diplomatický, i když nechci být, ale tahle slova hodnocení volím s ohledem na program, jaký nás čeká. Pokud se odehraje takové utkání jako se Znojmem, je to v první řadě chyba trenéra. To, co jsme předvedli, byla pro všechny ukázka toho, jak se nehraje týmově. V tom byl náš největší problém. Nad týmovým výkonem dominovalo individuální pojetí a z toho vznikla neskutečně chaotická hra do defenzivy. Nebudu zmiňovat, že je to facka, ale přímo direkt a naše ostuda.

Co vám nejvíc vadilo na produkci vašeho mužstva?

Vstoupili jsme špatně do obou poločasů. Neměli jsme náběhy, chyběla práce s míčem. I přesto jsme se dostali ze dvou těžkých situací - z 0:1 na 3:1 a ze stavu 3:3 na 5:3. O to víc je zarážející, že jsme zápas nezvládli. Nepamatuji tak hloupé, děsné utkání. Bude mě ještě budit ze spaní. A doufám, že něco podobného dlouho nezažiju.

Jaké negativní zjištění vás mrzí nejvíce?

Hráči nastoupili k zápasu pod dojmem, že si jdou prostě zahrát. Neměli pokoru k soupeři. A takový přístup pak mužstvo vytrestá.

Budete vůči hráčům při rozboru zápasu hodně kritický?

Utkání si zanalyzuji především pro sebe a ještě nevím, co pustím do týmu. Máme před sebou pohárový duel s Betisem Sevilla a asi bude lepší na remízu se Znojmem zapomenout. Ale určitě se touto formou omlouvám fanouškům, kteří čekali výhru proti Znojmu. My jim ji nedali, je to obrovská ztráta, za kterou nesu zodpovědnost. Konkrétně si vyčítám třeba střídání Karla Pitáka.

Už ve čtvrtek budete český fotbal reprezentovat v play off Evropské ligy. Dokáže se Jablonec zvednout?

Chtěli jsme jít na obrovsky silného soupeře v dobrém psychickém rozpoložení. A k tomu jsme potřebovali tři ligové body, které nám utekly mezi prsty. Teď se ukáže charakter mužstva. Musíme se vrátit k tomu, co jsme až dosud dělali dobře a jsem přesvědčen, že to zvládneme.

Reklama

Související témata: