Hlavní obsah

Na Slovácku to nebývá lehké. Výhra je povzbuzením na Maribor, těší plzeňského Kovaříka

Uherské Hradiště

Uprostřed prvního poločasu přečkali bez úhony zhruba dvacetiminutový nápor Slovácka a chvíli před pauzou udeřili. Fotbalisty Plzně nasměroval v prvoligovém utkání v Uherském Hradišti k vítězství 3:1 vedoucím gólem záložník Jan Kovařík. Po změně stran už obhájce titulu hru kontroloval a vrátil se do čela tabulky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Plzeňští hráči zdraví po výhře nad Slováckem v 6. kole Gambrinus ligy své fanoušky.

Článek

„První branka nás samozřejmě uklidnila. Tecl se skvěle uvolnil na pravé straně hřiště, po jeho centru střílel Darida a pro mě pak už bylo snadné usměrnit odražený míč do sítě," popsal Kovařík klíčový okamžik střetnutí. „Jsme hrozně rádi, že jsme utkání zvládli, protože na Slovácku to nebývá nikdy lehké. Tříbodový zisk je pro nás značným povzbuzením před cestou k odvetě čtvrtého předkola Ligy mistrů do Mariboru," pochvaloval si.

Plzeňský kouč Pavel Vrba ovšem připustil, že jeho mužstvo na Moravě uspělo i díky troše štěstí. „Vstoupili jsme do zápasu hodně opatrně a nebyli jsme zpočátku příliš nebezpeční. Naopak domácí nás dostali v jednom úseku hry pod tlak a můžeme být rádi, že Kerbr trefil jen tyč a v další šanci Slovácka nás podržel brankář Kozáčik. Naštěstí se nám povedlo před přestávkou potrestat soupeřovu chybu a ve druhé půli jsme už zápas ovládli. Projevila se naše větší kvalita a zkušenosti. Kromě gólů jsme si vypracovali i několik dalších šancí," dal Vrba nakonec najevo spokojenost.

Tecl v základu na Maribor?

Pochválil útočníka Tecla, který první gól připravil a třetí brankou dvacet minut před koncem sám zpečetil triumf Západočechů. „Standa se nabízí jako jedna z variant i pro Maribor," naznačil Vrba, že Wágner, který nastoupil v základní sestavě v prvním utkání v Plzni a na Slovácku střídal, nemusí mít tentokrát místo v zahajovací jedenáctce jisté.

Plzeňští v Hradišti šetřili kapitána Horvátha a stopera Čišovského. „Jsou nejstarší, tak musí nejvíc odpočívat," vtipkoval Vrba. „Pavel už je skutečně ve věku, kdy tři zápasy v týdnu nelze dost dobře zvládnout. A Čišovský má v nohách kromě tuzemské ligy a Ligy mistrů také duel za slovenskou reprezentaci," dovysvětlil už s vážnou tváří.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec litoval, že jeho mužstvo nevstřelilo za bezbrankového stavu vedoucí gól. „Kdyby se nám to povedlo, zřejmě bychom mistra potrápili mnohem víc. Jsem naštvaný, že nemáme ani bod, avšak v tomto utkání to od nás zřejmě ani nikdo moc nečekal. Teď nesmíme mít hlavy dole, protože v pátek nás čeká velmi důležité střetnutí v Brně. V něm bychom hrozně neradi vyšli naprázdno," hleděl Habanec už dopředu.

Reklama

Související témata: