Hlavní obsah

Vedení fotbalistů Brna řešilo výsledkovou krizi domluvami

Brno

Vedení fotbalistů Zbrojovky Brno v současné výsledkové krizi zatím nehodlá sáhnout k žádným změnám v týmu nebo pokutám. Čtyři kola nezískali Brňané ani bod, což je na startu sezony zatím nejdelší šňůra nezdarů za všech prvoligistů. Po pondělní prohře 1:2 v Ostravě se sešlo vedení klubu s trenérem Ludevítem Grmelou a kapitánem týmu Pavlem Zavadilem k rozboru výkonnostního poklesu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brněnský záložník Petr Buchta (vlevo) bojuje o míč s Davorem Kukecem z Ostravy.

Článek

Předseda představenstva Václav Bartoněk a sportovní ředitel Zdeněk Kudela se nevydali cestou, kterou zvolilo například vedení Slavie po historickém debaklu 0:7 s Teplicemi. Hráči pražského celku dostali milionovou pokutu a pod hrozbou dalších půlmilionových sankcí musejí vyhrát následující tři zápasy.

"Musím ocenit při jednání vstřícnost vedení klubu. Zatím nedošlo k žádným odvoláním, zásahům do realizačního týmu. Samozřejmě se tým musí semknout a hráči zvýšit pracovitost. Hodně důležitý bude páteční duel se Slováckem," uvedl na dnešním setkání s novináři trenér Grmela.

Nebudou se v nezdaru pitvat

Kouč považuje za výhodu, že Brno bude hrát se Slováckem už v pátek. "Hráči se nebudou zbytečně dlouho v nezdaru pitvat. Mají rychle možnost nápravy. Podobné to bylo na sklonku uplynulého ročníku, kdy jsme v pondělí prohráli v Jihlavě a hned v pátek jsme vítězstvím nad Olomoucí udělali rozhodující kroky k záchraně," dodal Grmela.

Před porážkou v Ostravě podlehla Zbrojovka na domácím trávníku Liberci 0:1, v Příbrami prohrála 1:2 a doma ztratila body po prohře se Spartou 1:3.

Reklama

Související témata: