Hlavní obsah

Fanoušek Teplic napadl policistu pěstí a hrozí mu čtyři roky vězení

Doksy

Třiapadesát policistů zasahovalo v neděli večer v Doksech na Českolipsku proti podnapilým příznivcům fotbalistů Teplic, kteří se vraceli z prohraného prvoligového zápasu v Mladé Boleslavi (0:1). Jeden fanoušek napadl pěstí policistu a za násilí proti úřední osobě mu hrozí až čtyři roky vězení. Dalších 22 osob se dopustilo přestupku. Informovala o tom českolipská mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fotbaloví fanoušci. Ilustrační foto.

Článek

Incident se stal v neděli kolem 19:30, když se příznivci Teplic zastavili na benzinové stanici. "Z autobusu tu vystoupilo přibližně 40 převážně podnapilých fanoušků. Někteří z nich začali v bezprostřední blízkosti benzinky kouřit, a tím vážně ohrožovat bezpečnost všech přítomných osob," uvedla Baláková. Příznivci Teplic žádost obsluhy čerpací stanice, aby přestali kouřit, ignorovali. Když se na ně se stejnou žádostí obrátila i dvoučlenná hlídka policistů se psem, začali se chovat agresivně a policisty urážet.

Hlídka si přivolala na pomoc 51 kolegů, situace se tím ale neuklidnila. "Protože byla většina fanoušků pod vlivem alkoholu a mnozí z nich vůbec nerespektovali výzvy policistů k udržení veřejného pořádku, přistoupili policisté k použití donucovacích prostředků vůči nejproblémovějším z nich, a to hmatů, chvatů, úderů a kopů, dále pout, slzotvorného prostředku a teleskopického obušku," dodala Baláková.

Obvinění z násilí proti úřední osobě čelí jednatřicetiletý muž z Bystřan na Teplicku. Dalších 22 příznivců fotbalového klubu se podle policie dopustilo přestupku neuposlechnutí výzvy policisty a dva muži ve věku 21 a 54 let i přestupku proti veřejnému pořádku, když verbálně uráželi policisty.

Reklama

Související témata: