Hlavní obsah

Uzdravený Koloušek bude zatím na lavičce

PRAHA

Uzdravený špílmachr pražské Slavie Václav Koloušek, který na podzim vyhrál boj se zákeřnou leukémií, by se možná mohl na pár minut objevit na ligovém trávníku už v sobotním zápase 17. kola fotbalové Gambrinus ligy proti Olomouci.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek

Článek

Koloušek se v přípravě představil fanouškům poprvé minulou sobotu v generálce proti Liberci, kdy nastoupil na posledních 15 minut. I dnes však s jistotou začne jako náhradník. "Jediným Václavovým problémem je kondice. V současné době je jeho maximum poločas. Nicméně na střídačce připraven bude," řekl kouč Josef Csaplár. Slávističtí příznivci na zápas vyrobili velký transparent, kterým přivítají zpět uzdraveného záložníka.

Obnovenou premiéru ve slávistické brance si odbude slovenský gólman Kozáčik, jenž se po odchodu Černého do Tottenhamu přesunul na post jedničky. Už první jarní duel naznačí, nakolik jsou reálné slávistické ambice na útok na druhou příčku. "V našich silách to určitě je, chceme tři body," uvedl Csaplár.

Srpnový zápas na Hané vyhrála Sigma 2:1, když Slavia dohrávala o devíti. Zkraje druhého poločasu byl tehdy vyloučen Piták, v nastaveném čase pak obránce Latka. "Poučil jsem se, tenkrát nás moje červená nejspíš připravila o body. I proto chci tuhle chybu proti Olomouci napravit," prohlásil Karel Piták.

Uličný má o sestavě jasno

Tým Olomouce přicestoval do Prahy už v pátek. "Slavia je doma favoritem a nic na tom nemohou změnit ani problémy, které má. Po sportovní stránce jsou borci kolegy Csaplára připraveni výborně," míní kouč Sigmy Petr Uličný. Byl by rád, kdyby jeho mužstvo na Strahově bodovalo. "Neznamená to však, že budeme betonovat."

O sestavě už měl prakticky jasno včera. "Otazník je jen nad složením útoku, kde budu vybírat ze čtveřice Babnič, Bednář, M. Hubník a Reiter," uvedl Uličný. Mnoho změn oproti podzimu však nechystá. Nově bude složená jen obrana. Na levém kraji dostane příležitost Slovinec Pečnik a na post stopera se vedle Kováře vrátí na úkor Hudce kapitán Kučera, který jako univerzál zaskakoval, kde se dalo.

Reklama

Související témata: