Hlavní obsah

Snajpr Dukly Pospěch se po pěti kolech zase trefil a konečně může shodit plnovous

Praha

Konečně může shodit plnovous, který musel pěstovat do doby, než se v lize zase trefí. „Uleví se mně, spokojená bude i manželka," liboval si útočník pražské Dukly Zbyněk Pospěch, který dvěma góly rozhodl o vítězství Pražanů v prologu k osmému ligovému kolu nad Brnem. Ve druhém podzimním dějství proti Olomouci nasázel hned čtyři branky, ale od té doby vycházel po pět kol naprázdno...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zbyněk Pospěch z Dukly (vlevo) se raduje z branky proti Brnu v zápase 8. kola fotbalové Gambrinus ligy.

Článek

Asi musíte cítit velkou úlevu, že střelecký půst skončil a vy jste se zase trefil...

Fakt už to bylo špatné. Po čtyřech trefách do sítě Hanáků jsem sice i v dalších zápasech do šancí dostával, ale branka snad pro mě byla zakletá.

Proto jste nasadil plnovous?

Měl jsem ho nosit do doby, než zase nějaký gól dám. Teď se konečně mohu oholit. Uleví se mně, protože vousy už mně vadily, spokojená bude hlavně manželka.

Zato Brno, kde jste v minulosti také působil, jste rozesmutnil a dál ho přidržel u samého dna tabulky.

Ale Brno hrálo dobře, protože jeho hráči měli pod novým trenérem Kotalem patřičný impuls. Dali navíc rychlý gól, takže utkání se pro nás nevyvíjelo dobře. Hráli jsme ale kompaktně, bojovali, naštěstí jsme konečně dali i branku po standardní situaci, takže se ještě před přestávkou povedlo průběh střetnutí otočit. Po půli už jsme soupeře k ničemu nepustili, jen třetí branku jistoty jsme nedokázali přidat.

Zmínil jste se o vyrovnávací brance, kterou jste vstřelil po standardce. Asi bylo hodně důležité, že přišla ještě před přestávkou...

Určitě, protože jsme tím Brno zmrazili. Vyrovnat jsme ale už mnohem dřív, protože šance jsme měli a bylo jen otázkou času, kdy dáme gól.

Hned v úvodu druhé půle jste přidal druhý a tím zápas definitivně rozhodl. Juliska v tu chvíle čekala, že rozjedete podobný gólostroj, jako proti Olomouci a zase naplníte čtyřbrankovou normu.

Také jsem na to pomyslel. Tentokrát ale bylo úplně jedno, kdo góly dá. Podstatné bylo vyhrát, což se povedlo.

Vaši zásluhou, neboť bývalý klub jste popravil vy. Těšilo to o to víc?

Měl jsem to trochu v hlavě, protože jisté nevyřízené účty s Brnem stále ještě mám. Doufám ale, že se brzy vyřeší a že mé dva góly na ně nebudou mít vliv. Já je totiž jako osobní pomstu rozhodně nebral.

Dvěma trefami jste dostihl nejlepšího podzimního ligového kanonýra Mahmutoviče, takže se o vás znovu bude mluvit jako o snajprovi. Pomůže to?

Jsem rád, že jsem se na Mahmutovič dotáhl, i když na druhé straně jsem mohl být v čele střelecké tabulky sám. Stačilo proměňovat šance, do nichž jsem se dostával. Střelecký půst byl dlouhý, a proto bych byl rád třeba i za jeden gól. Nakonec jsem dal dva, což pro mě osobně bylo výborné.

V minulé sezóně jste s výjimkou Plzně na Julisce všechny soupeře jasně přehrávali, letos se zdá, že protivníci mají vaši hru už přečtenou a přijíždějí daleko lépe nachystáni. Dělá vám to velké problémy?

Těžko říci, protože my se snažíme hrát stejně a pořád se nám to daří. Balón máme po většinu zápasu v držení my, což platilo i proti Brnu. Pravdou ale je, že některým protivníkům se tady na podzim dařilo víc, než v minulosti.

Reklama