Hlavní obsah

Že bychom dali Slavii sedmičku? To mě nenapadlo, usmál se kouč Minář

Praha

Mladá Boleslav pošesté v řadě neprohrála a tlačí se na přední příčky tabulky. V Edenu v sobotu večer, zejména ve druhé půli, rozebrala zdecimovanou Slavii a uštědřila jí čtyřgólový debakl. Kouče Středočechů Ladislava Mináře prý ani nenapadlo, že by jeho tým mohl dát Slavii sedm gólů jako nedávno Teplice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář během utkání v Edenu.

Článek

Vítězství nad Slavií je jednoznačné. Našel jste přesto na výkonu svého týmu nějaké nedostatky?

Do zápasu jsme nevstoupili dobře. V první pětadvacetiminutovce nám dělali domácí problémy. V prostředku hřiště jsme byli velmi nedůslední a neměli jsme odražené míče. Dostupovali jsme k hráčům špatně. Byli jsme od nich daleko. Nebyl jsem spokojený s defenzivní činností středových záložníků. Museli jsme udělat přesuny. Ščuk se víc věnoval Kiselovi, což se ukázalo jako velmi dobrý tah. Důslednější pak byli i Štajner a Jarolím, naše hra se zvedla a dokázali jsme vstřelit gól.

S jakým cílem jste vůbec do Edenu přijeli?

Jednoznačně jsme chtěli bodovat, což se nám naplno podařilo. Z tohoto pohledu jsme spokojení.

Připomněl jste hráčům, že Boleslav nikdy v Praze nad Slavií nevyhrála?

Zaregistroval jsem to, ale v tomto smyslu jsem jim nic neříkal. Naopak jsem je upozorňoval, že domácí výpadek 0:7 s Teplicemi bude chtít Slavia odčinit. Nabádal jsem je, že to bude hodně těžké utkání, o spoustě soubojů a obětavosti domácích. Zdůraznil jsem jim, že pokud se tomu nepřizpůsobí, budeme mít problémy. To se ukázalo v té první fázi zápasu.

Které momenty byly pro duel klíčové?

Vyloučení gólmana Slavie před koncem poločasu a pak náš druhý gól. Ten zápas definitivně zlomil. Po změně stran jsme už bezpečně kontrolovali hru a přidali další dvě branky. Podle mne jsme vyhráli zaslouženě.

Ve druhé půli to bylo už vraždění neviňátek. Neblesklo vám hlavou, že můžete v Edenu dát sedm gólů jako Teplice?

Kdepak, to určitě ne! Jsme spokojení s výsledkem, kterého jsme dosáhli.

Reklama