Hlavní obsah

Fotbalisté Liberce v jarní premiéře doma body ztratili

LIBEREC

Ve své jarní ligové premiéře dnes fotbalisté Liberce pouze remízovali se Zlínem 1:1. V utkání s moravským celkem dokonce prohrávali a chudý bodový zisk jim zachránil až záložník Kisel.

Článek

Domácí potvrzovali roli favorita pouze v úvodních minutách: ve čtvrté minutě po centru Slepičky mířil dobře Pospíšil bez přípravy, ale brankář Baránek míč vyrazil, vzápětí ho tvrdou ranou vyzkoušel Kisel. V 17. minutě po rohovém kopu Papouška měli domácí k brance nejblíže, ale ani dva liberečtí útočníci míč do branky propasírovat nedokázali. Hosté domácí zbrklé hry ale využít také nedokázali a do poločasu se do pořádně šance ani nedostali.

I druhou část hry lépe začali domácí a v 56. minutě pronikal do slibné pozice domácí Slepička, jenže v poslední chvíli ho zblokoval stoper Koubský, který byl o šest minut později také u úvodní gólu zápasu: zlínský centr zachytila domácí obrana tak tak nešťastně, že se míč zastavil a Koubský neměl příliš práce dostat hosty do vedení.

Liberecký trenér Griga reagoval dvojím střídáním, které přineslo oživení. V 65. minutě Kisel přiťukl Pospíšilovi, ale jeho krásnou ránu Baránek ještě efektně vytáhl na roh. O čtyři minuty později však už Kisel vyrovnat dokázal; zpracoval si vysoký míč tělem a podél brankáře ho umístil k tyči.

Čtvrt hodiny před koncem poslal Liberec do hry ve snaze strhnou vedení na svou stranu třetího útočníka, ale ani Došek už ke třem bodům Slovanu nepomohl. Naopak v 84. min. po zaváhání Šinglára zlínští odcentrovali a hlavičku střídajícího Žemlíka zlikvidoval brankář Hauzer se štěstím na brankové čáře.

Mohli se dočkat i domácí, jenže v poslední minutě je znovu zachránil gólman Baránek - nejprve se prosadil v souboji s Kiselem a v zápětí kryl nebezpečnou hlavičku Slepičky.

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 1:1 (0:0)
Branky: 69. Kisel - 62. Koubský. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Košec. ŽK: Lukáš - Hubáček, Koubský, Zapletal, Fujerík. Diváci: 4310.
Sestavy:
Liberec: Hauzr - Šinglár, Lukáš, Hochmeister (76. Došek), Hamouz - Kisel, Dort (63. Abrahám), Polák, Papoušek (63. Ančic) - Pospíšil, Slepička. Trenéři: Griga a Lavička.
Zlín: Baránek - Janíček, Koubský, Kroča, Hubáček - Bača (72. Fujerík), Vrtělka, Činčala (89. Hrnčiřík), Švach, Zapletal - Kalod (80. Žemlík). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: