Hlavní obsah

Příchod Heinze do Sparty zbývá jen doladit

PRAHA

Příchodu fotbalisty Marka Heinze z Borrusie Mönchengladbach do Sparty Praha brání už jen administrativní průtahy. Fotbalista se v pondělí domluvil s vedením pražského klubu na podmínkách svého působení, ale oba kluby musí ještě dořešit celou transakci po formální stránce. ČTK to řekl hráčův manažer Pavel Paska.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

O příchodu Heinze na jarní hostování do Sparty se spekuluje už týden od chvíle, kdy se návratu svého bývalého hráče vzdala Sigma Olomouc. Oba kluby se podle zákulisních informací dohodly už koncem minulého týdne a čekalo se jen na to, jak dopadne jednání mezi Heinzem a Spartou.

Heinz musí doléčit virózu

K tomu už dnes došlo, přesto se sedmadvacetiletý fotbalista zatím do tréninku s novými spoluhráči zatím nezapojí. "Vyřízení všech nutných formalit si vyžádá nejméně dva dny. A i kdyby už trénovat mohl, ani by to nešlo. Musí totiž doléčit virózu, k dnešnímu jednání v Praze přijel s teplotou," prozradil Paska.

Přivítali byste Heinze ve Spartě?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Administrativně celý transfer nebyl dořešen hlavně kvůli jeho nezvyklosti. Heinz totiž musí dočasně přerušit svoji profesionální smlouvu v Německu a ve Spartě bude působit jako amatér. Až hostování v létě vyprší, obě strany zřejmě začnou teprve vyjednávat o případném přestupu.

Fotbalistův návrat do vlasti si vynutily problémy, které fotbalista měl při působení již ve svém třetím bundesligovém klubu. Před deseti dny ho totiž nizozemský kouč Dick Advocaat potrestal přeřazením do amatérské rezervy za nedostatečný přístup k plnění povinností.

Reklama

Související témata: